Forleden blev vinderne af årets Webby-awards – ofte omtalt som den digitale verdens svar på filmbranchens Oscar-show – udråbt.

Den helt store vinder blev Allways’ tankevækkende ”Like A Girl”-kommunikation, der blev hædret med ikke færre end 11 priser i kategorier såsom Online Commercials, Viral og Best use of Online video.

Hvis du ikke allerede har set den centrale video i indsatsen, så se den her.

Den anden topscorer blev non-profit organisationen TED, der har til formål at sprede ideer og viden, som vel at mærke er værd at dele, over hele verden.

Hele 10 priser løb TED med. Primært for organisationens hjemmeside, mens TED-ED-projektet – hvor viden deles ved hjælp af videoer på nettet – også blev rigt belønnet. Se det seneste eksempel her.

Den tredje topscorer blev Vice Media, der også løb med ti priser. Primært inden for kategorierne Online Video og websites.

Et eksempel er kortfilmen “Before the Dawn” i kategorien Online Video: Scripted (Branded).

Fra dansk side havde hele ni arbejder fundet vej til listen over ”nominees”. Dertil kom fire danske, såkaldte ”honorees” – en slags hædrende omtale.

Da vinderne skulle findes blandt de nominerede, resulterede det i to priser. Den første gik til Hello Monday, der blev belønnet af juryen for arbejdet med NASA Genelab for NASA i kategorien websites – Best Navigation/Structure.

Den anden danske pris – en Peoples Choice Award – gik til Saatchi & Saatchi for ”One Result Google Search” for kunden Toyota i kategorien Best Use of Online Media.

Regner Lotz, der sammen med Jesper Isholm (nu kreativ direktør hos Ogilvy) er kreativ ansvarlig for vinderarbejdet, beretter:

– Det var ikke let at bruge det lille printmedie på bagsiden af Børsen til at hacke Google, men en modig kunde og med hjælp fra SEO virksomheden Searcus, gik det op i en højere enhed.

Kigger man på danske annoncører/brands, så gjorde de ikke stort væsen af sig ved årets Webby Awards, hvor eksempelvis B&O og Carlsberg tidligere har vundet priser.

Selv allestedsnærværende LEGO måtte nøjes med en nominering og en hædrende omtale.

Den danske klodskæmpe slap dog ikke helt for “priser”, da Greenpeace-videoen ”Everything is not awesome”, der skulle få LEGO til at droppe et omstridt samarbejde med Shell, blev hædret i kategorien Public Service & Activism.