Endnu er der ud over statsministeren ikke ret mange, der ved, hvornår der bliver holdt folketingsvalg næste gang.

Alligevel er flere partier tilsyneladende gået i valgkamp allerede, og i dag skyder Venstre partiets foreløbigt største kampagne i gang med store annoncer i flere aviser.

Og det er helt bevidst, fortæller partiets politiske ordfører, Inger Støjberg.

– Det er klart og tydeligt for enhver, at valgkampen er i gang, selv om statsministeren endnu ikke har sat dato på.

– Derfor lancerer vi også vores største kampagne hidtil for at sige, hvad Venstre vil med Danmark, hvis vi får regeringsmagten, siger hun.

Venstres valgoplæg består af 10 punkter, hver med en række uddybende underpunkter. De fleste af dem er kendte Venstre-mærkesager, men det er helt bevidst.

– Det er i sagens natur velkendte sager, for Venstre skifter ikke politik midt i vadestedet. Derfor skulle der heller ikke være mange overraskelser i den, siger Støjberg.

Men de overordnede linjer imødekommer ikke kritikken af, at Venstre indtil nu har været for lidt konkrete i sine udmeldinger. Det omtalte kontanthjælpsloft er for eksempel ikke uddybet yderligere i annoncen.

– Jeg synes faktisk, at vi er meget konkrete. Men der er ingen tvivl om, at vi i valgkampen kommer til at diskutere politik endnu mere konkret.

– Det glæder jeg mig til, for jeg synes ikke, at Socialdemokratiet har fortalt os og vælgerne, hvordan de vil få Danmark videre herfra, siger ordføreren.

Annoncen fra Venstre slutter med, at partiet ikke vil love, at man får gennemført sit valgprogram, hvis man får regeringsmagten.

Venstres kampagneannonce bærer overskriften “Venstre har sikret Danmarks økonomi – nu gælder det fremtiden”.

Se en film fra kampagnen her.

/ritzau/