Red Barnet har i forbindelse med landsindsamlingen den 3. september indledt samarbejde med reklamebureauet Venture Communication, som skal hjælpe til med at skaffe indsamlere og koordinatorer til landsindsamlingen. Det sker via en række større events over hele landet.
Det er Venture Communication’s nye afdeling for PR og events, som har fået ansvaret for at arrangere events, der kan sætte fokus på landsindsamlingen.
– Målet er meget enkelt. Det handler om at skaffe frivillige og komme i pressen med de vigtige budskaber, som landsindsamlingen sætter fokus på. Vi skal have kommunikeret, at der lige nu er 300.000 børn i krig over hele verden. De lever i konstant frygt for at blive skudt, og bliver selv tvunget til at slå ihjel. Med 3 timers arbejde som indsamler hjælper man 4 af disse børn i et helt år med både beskyttelse og skolegang”, fortæller Jonathan Løw, markedschef for Venture PR & Events.
Blandt andet planlægger Venture Communication at koble sig på flere store events, som handler om livsstil – fordi velgørenhedsarbejde også er gået hen og blevet en vigtig del af mange mennesker fritid. Det sker bl.a. i forbindelse med Verdensbilleder i Århus den 2. juni 2006, hvor 125.000 danskere forventes at lægge vejen forbi smilets by. Temaet for Verdensbilleder er ”Livsstil og mode”, og her vil Red Barnet være til stede med kendte ambassadører, en markant indsamlingsstand samt synlighed i en stor parade.
Udover at have ansvaret for større events er Venture Communication også kommet med idéer til, hvordan Red Barnets lokalkomiteer selv kan gennemføre mindre aktiviteter i lokalområderne. Her forventer reklamebureauet bl.a. at kunne etablere samarbejde med en stor landsdækkende detailkæde, som skal hjælpe med at skabe synlighed omkring indsamlingen. pia