WaterRower, et amerikansk romaskine-brand, der blev verdensberømt, da hovedpersonen i Netflix-serien House of Cards, Frank Underwood, kom af med nogle af sine frustrationer ved at ro på en sådan, har valgt et dansk bureau til at udarbejde en bæredygtig marketingstrategi.

Valget faldt på Brems & Co., der i første omgang er i færd med at udvikle en strategi i Europa for WaterRower og søster-brandet NOHrD, der begge producerer high-end fitness-produkter i træ.

– Vi arbejder i forvejen med flere internationale kunder med fokus på bæredygtighed, men at kunne tilføje et verdenskendt brand på kundelisten er fantastisk, siger Martin Brems, CEO & Founding Partner, Brems & Co.

Han er blandt andet tidligere marketingchef for Netcompany, ligesom han har arbejdet på bureauer i både Odense og København.

Før etableringen af Brems & Co. var han hos LEGO som en del af ledelsen i legetøjsgigantens innovationsafdeling Future Lab.

" Og så pegede pilen på os, da vi er danske og derfor automatisk, i deres mindset, er langt fremme, når det handler om bæredygtighed
Martin Brems, CEO & Founding Partner, Brems & Co.

Opgaven kan blive global

Hvordan fik I opgaven?

Om Brems & Co.

Brems & Co. er et strategisk og digitalt marketingbureau fra Odense.

Bureauet rummer to fastansatte medarbejdere og en række freelancere.

Bureauet opnåede i seneste regnskabsår, 1. oktober 2019 – 30. september 2020, en bruttofortjeneste på 662.000 kroner og et overskud på 47.000 kroner.

Kilder: cvr.dk og brems.dk

Vi indgik i efteråret 2019 et samarbejde med Richard Kelly, der ejer WaterRower Scandinavia, om at udvikle en bæredygtig marketingsstrategi for det skandinaviske marked, der nu er udvidet til hele Europa. Han er drevet af at skabe et fælles bæredygtigt mind-set for WaterRowers afdelinger verden over, så opgaven kan blive global, siger Martin Brems.

Richard Kelly forslog netop dette på globalt salgsmøde i Boston for topledelsen, der nikkede ja til arbejdet med at skabe et fælles strategi-projekt med fokus på bæredygtighed, forklarer Martin Brems.

– Og så pegede pilen på os, da vi er danske og derfor automatisk, i deres mindset, er langt fremme, når det handler om bæredygtighed, siger han.

Hvad begynder I med?

– De to brands har allerede i dag mange gode, bæredygtige initiativer, men de mangler hjælp til at brede det ud samt at stille helt skarpt på deres forretnings- og kommunikationsstrategi, siger Martin Brems.

Bæredygtig strategi er alfa og omega

Ifølge Brems & Co.-stifteren, så er ”bæredygtighed ikke bare er en smart PR-trend, men en afgørende faktor for virksomheders overlevelsesevne”.

– Det er alfa og omega for virksomheder at tage konkret stilling til deres bæredygtige profil, siger han og forklarer, at bureauets opgave bliver at guide WaterRower og NOHrD i en ”stærkere bæredygtig retning – både i forretningsdelen og i kommunikationen”.

Martin Brems, CEO & Founding Partner, Brems & Co. Foto: PR

Hvad gør I konkret?

– Vi begynder med kvalitative interviews af forhandlere, fitness-centre og de hoteller, der benytter sig af produkterne. Dertil kommer et online spørgeskema til flere tusinde forbrugere i Nordeuropa samt en række interne workshops, hvilket siden skal danne en del af grundlaget for den bæredygtige marketingstrategi, siger Martin Brems.

Derudover skal Brems & Co. blandt andet også finde frem til, hvilke af FN’s 17 Verdensmål, virksomheden kan have fokus på, og hvad firmaet kan gøre anderledes, ikke kun i forhold til kommunikationen, men også til produkter, services og forretningsmodel.

Dette skal skabe rammerne for WaterRowers og NOHrD’s fremtidige ”vision, mission, value propositions og brandpositionering”, forklarer Martin Brems.

– Det gode ved WaterRower og NOHrD er, at de allerede i dag tager mange bæredygtige initiativer og eksempelvis arbejder med solcelleenergi og en grønnere produktion, men vi glæder os til at udfordre dem endnu mere på, hvor de står i dag og sammen finde frem til en bæredygtig marketingstrategi, slutter han.