Jo større, desto bedre. Det er groft sagt den filosofi, langt de fleste bureauer stræber efter, men det gør Bro Kommunikation bestemt ikke. Og det skyldes ikke, at det ikke går forrygende.

Væksten er fornem. I 2014 med 17 pct., i 2015 med 37 pct., og sidste år med knap 30 pct., og flere og flere medarbejdere ansættes. Krise eller ej, det går støt og roligt fremad.

– Vækst i sig selv er ikke afgørende for os. Vi vokser organisk sammen med vores kunder. Vi gik ud af 2016 med 17 medarbejdere, og nu er vi 21, men det er ikke noget mål i sig selv at øge antallet af medarbejdere. Det er de langvarige relationer til kunderne til gengæld, og det er kernen i vores succes, siger Helle Bro, direktør, stifter og i dag, hvor der de er tre partnere, majoritetsejer af Bro Kommunikation.

Vi vil gerne smelte sammen med kunderne

Er I mon ”bare” hurtigere end andre til noget bestemt?

– Vi har ikke et billede af os selv som first mover inden for bestemte discipliner, selv om vi var de første, der lavede en seriøs kommunikationsblog og introducerede en podcast før de fleste andre, men at være first på noget er ikke ambitionen.

– Vi vil gerne ”smelte sammen” med vores kunder, og det oplevede jeg for nylig, da jeg efter en fælles arbejdsdag blev spurgt af en Lego-medarbejder: ”Hvilken afdeling arbejder du i?” Det er en meget stor cadeau, fordi det viser, at vi opleves som værende en naturlig del af virksomheden.

Så I blev ikke påvirket af krisen?

– Ikke i samme grad som mange andre bureauer. Det var faktisk under krisen, at vi skabte fundamentet for vores blog og podcast, som er tilgængelig for enhver. Vi tror på, at man får meget mere igen, hvis man giver noget væk gratis. Så vi deler gerne nye idéer og nye værktøjer, som vi håber andre kan få glæde af.

Ingen kontaktdirektører eller sælgere

Prøv at tage os tilbage til begyndelsen?

– Da jeg blev færdig som cand.mag. i Nordisk Filologi i 1998 startede jeg Bro Kommunikation, fordi Erhvervsministeriet, hvor jeg var erhvervspraktikant, bad mig løse en kommunikationsopgave. Den blev jeg bedt om at implementere, og så var jeg i gang som selvstændig som 26-årig.

– Det førte et par andre kunder med sig, og så var Bro Kommunikation pludselig en realitet. Vi er nu 21 mennesker og tre partnere, der trækker på samme hammel.

Du skal vel finde nye kunder?

– Nej, ikke i traditionel forstand. Vi har fx ingen kontaktdirektører eller sælgere. Vi får opgaver, fordi kunder anbefaler os til andre.

Og hvis der kommer stor efterspørgsel udefra?

– Vi havde mulighed for at vokse med 50 pct. sidste år, men afstod fra det. Jeg var bange for at splitte virksomheden ad. Det vil jeg ikke. Vi skal kunne følge med, og det handler bl.a. om, at vi har en kultur, vi prioriterer, og hvis vi pludselig skulle integrere 8-10 nye medarbejdere på én gang, er risikoen for stor.

Værdierne i kulturen er hellige

Prøv at uddybe?

– Jeg har alt for stor respekt for mine kolleger og vores kultur til, at jeg vil gamble med de værdier, kulturen består af, for at vækste de ekstra 10 eller 15 pct. Det er ikke væksten, der driver mig. Det er kvaliteten af vore ydelser, og den kvalitet er jo funderet på kollegernes daglige indsats.

– Vi vil have og har lange medarbejder-relationer. Vores seneste partner begyndte som praktikant for 15 år siden. Vi har fx pensionsordninger og barselsordninger for medarbejderne, og to gange om året tager vi til Spanien og tænker os grundigt om i en uge. Vi arbejder med forskellige temaer, så vi bliver dygtigere.

– Alle medarbejdere har desuden en fordybelsesuge om året, hvor de arbejder med deres faglighed, så vi investerer rigtig mange penge i at blive bedre til det, vi gør. Det tror jeg ikke, vi kunne, hvis vi var fx netværksejet.

Så I passer på jer selv?

– Vi passer på os selv, fordi vi dermed passer godt på kunderne. Vi skal ikke spørge nogen, om vi har råd til noget, vi vil gøre for at styrke fagligheden og kulturen. Vi vil ikke skabe en svingdør, som folk går igennem. Vi har altid tændt det lange lys.

Du har aldrig tænkt på at sælge butikken, fordi der stod en køber med en stor pose penge?

– Nej. Jeg casher ind hver dag ved at lave noget spændende. Min drøm er ikke at sælge for et større antal millioner. Det er det daglige arbejde med dygtige medarbejdere og kunder. Det er vildt spændende, og det fortsætter jeg med.

Hvor er Bro Kommunikation om fem år?

– Vi er vel 30-35 medarbejdere, der er endnu dygtigere. Top- og bundlinjen er sandsynligvis også vokset, men det er stadig mig og partnerne, der er i lead. Jeg skal ikke have ejere ind, der dikterer os noget som helst.

Hvis du selv skal sætte ord på jeres styrker?

– Vi er gode til at udvikle organisationer, der styrker ledelsen og medarbejderne, så der kommer endnu mere forretning ud af det. Vi er også gode til at eksekvere, så vi afleverer ikke oplæg og strategier og sender en faktura. Vi bliver og gør arbejdet færdigt …, slutter Helle Bro.