Der uploades milliarder af videoer hver dag på alle platforme, og mange forbrugere bruger mere tid på videoer end på TV. Det giver muligheder.

Alene på Snapchat uploades der over 10 mia. 10 sekunders videoer hver dag.

– Udfordringen er at engagere seerne i videoerne, fortæller Barry Stamos, CEO, Videoo&then konferencen.

– Alle vil gerne se relevant og interessant video. Det regner jeg med at alle fornuftige bureauer kan producere. Men udfordringen er at opnå engagement, fortsætter han.

Barry Stamos firma har udviklet en platform, der automatisk finder, samler og integrerer sociale videoer.

På den måde bliver forbrugernes videoer en del af en real-time video storytelling, der hele tiden bliver bedre. Et # samler kampagnen, der så har sit eget liv på Twitter, Facebook, Snapchat osv., men samles i en video-historie.

– En væsentlig driver for video og fotos på sociale medier er ikke nødvendigvis, hvor mange likes man får, men hvor mange der ser videoen. Derfor er forbrugerne også interesseret i at være med i et #. De bliver del af et kort, socialt fællesskab, deres video bliver simpelthen bedre af at være en del af noget større, og de får en masse seere af deres content, siger Barry Stamos.

Videoo har bl.a stået bag kampagnen #sharelove for Bob Marley, der gik viralt med videoer fra hele verden – også fra celebrities der selv valgte at deltage. Og det sætter naturligvis i den grad skub i en kampagne i stjernernes eget land USA.

Combo af proff og social

Det handler ofte om en kombination af professionelle videoer, der kan sætte kampagnen i gang – og hele tiden kombinere det med f.eks. socialt produceret indhold, fortæller Barry Stamos.

Derfor er teknologien og ideen også oplagt til f.eks. lancering af film, hvor en trailer tidligere skulle trække en stor del af markedsføringen.

– Hvis man engagerer fans, kommer de faktisk ofte med videoer, der er sjovere end en kedelig trailer, understreger han.

Et sjovt eksempel er lanceringen af #TheForceAwakens. Scroll ned på siden og se Be a Part of the Story.

Et mere brandorienteret kampagne for SK Energy bad sociale medieguruer om at uploade deres videoansøgning til et job – for at redde SK Energy på de sociale medier.

Det er blevet besværligt at klikke især fra mobiltelefoner. Derfor er videos produceret af still billeder med tekst og musik blevet super populære, fordi de fortæller en samlet historie. Man ser det samme fænomen med snapchat stories eller funktionaliteten på adskillige mobiltelefoner, der syr stillbilleder sammen til en video.

Horisontal eller vertikal?

Forleden besøgte vi med &then delegationen Snapchat, der har skiftet navn til Snap Inc. De anbefaler, at alle videoer optages vertikalt, fordi det giver flere seere. Men Barry Stamos er mere til horisontalt leje.

– Altid, altid, altid horisontal video. Ellers ser det tåbeligt ud på de fleste sociale medier, understreger han.

Naturligvis er der også lavet et # til &then konferencen til at samle videoer. Tjek f.eks. på Twitter #ArtOrScienceDMA.

Kirsten Dinesen fra PR og content marketing bureauet Frontpage dækker i år de faglige indlæg fra &then konferencen i Los Angeles.