Diskussionen om, hvorvidt OL-sponsorernes brands plettes af at blive forbundet med OL i Kina, bølger frem og tilbage.
For en måneds tid siden var der således uro på Coca-Colas generalforsamling i Delaware, hvor flere aktionærer leverede stærkt kritiske indlæg om læskedrik-gigantens OL-sponsorat.
Og nu er den internationale kreditkort-gigant Visa så gået ud med en ny reklamefilm for sit sponsorat, som bemærkelsesværdigt behændigt undgår at bruge ordene Beijing og Kina.
Reklame-filmen med titlen Go World, som også er tilgængelig på Visas microsite, indledes bl.a. med teksten ”Der er seks milliarder af os. Vi kommer alle fra unikke steder på kloden. Vi er ikke altid enige. Men i nogle få gyldne uger, sætter vi uenigheden til side. Vi glemmer alle de ting, der gør os forskellige og fokuserer på de ting, vi har tilfælles
Filmspottet, som er begået af TBWAChiatDay, er smukt lavet i gyldne farver, og kunne næsten forlede seeren til at tro, at OL finder sted i helt ukontroversielle omgivelser.
Og når det som et kuriosum lyder i spottet, at Visa er ”the proud sponsor of the Olympic Games and the only card accepted there”, kan man jo spekulere over hvor ”there” er…
Her kan du se
filmen.
sit