Udover de danske rødder, så er der tre nøgleord: Renhed, funktionalitet og kvalitet, der er fællesnævnere for vodka-brandet Danzka og Jacob Jensen Design.

Nu løfter de to brands sløret for et nyt samarbejde, da Jacob Jensen Design står bag en revitalisering af Danzkas samlede visuelle kommunikationsplatform.

Planen er, at det skal bringe brandet endnu tættere på Danmark, hvor det tilbage i 1989 så dagens lys.

I Danzkas nye visuelle identitet har vi fokuseret på aluminiumsflasken, som er et stykke klassisk dansk design. Hele identiteten er derfor bygget op ved at skabe en hyggelig og hjemlig atmosfære omkring produktet for at understøtte det danske ophav, siger Timothy Jacob Jensen, der er Chief Design Officer hos Jacob Jensen Design.

– Danzka Vodka sælges primært igennem taxfree-butikker i lufthavne over det meste af verden, så derfor har det været utrolig vigtigt, at det skandinaviske kommer klart til udtryk, fortsætter han.

Rüdiger Behn, der er CEO for Waldemar Behn, som ejer Danzka-brandet, er begejstret for det nye design.

– Vi er meget glade for vores nye visuelle identitet. Vi har ønsket, at vores kommunikation skal udtrykke den skandinaviske måde at leve på gennem Danzkas DNA, som er autentisk, ren og æstetisk. Det er i den grad lykkedes for Jacob Jensen Design, siger han.

Ny vodka – nyt design

Som led i samarbejdet har det danske designhus også udviklet det grafiske design på Danzkas nye vodka, The Spirit.

Med sin sorte overflade og minimalistiske grafiske udtryk har det her været Jacob Jensens mål at skabe sammenhæng mellem indhold og udseende.

– Danzka er kendt for sin ikoniske aluminiumsflaske designet af Johannes Torpe, og det er en stor ære at få muligheden for at komme med vores bud på en nyfortolkning af flasken til The Spirit. Vi har fremhævet formen med en mat finish, som også giver en blød tekstur. Grafikken på flasken er minimeret og printet med sølv, hvilket er med til at give flasken karakter, siger Timothy Jacob Jensen.

Idéen bag The Spirit opstod mellem Rüdiger Behn, der i øvrigt er fjerdegenerations destillatør, og Timothy Jacob Jensen i de smukke omgivelser ved Limfjorden, hvor Jacob Jensen Design har tegnestue.