De to bureauer, der begge har eksisteret i over 20 år, lægges nu sammen. Samtidig købes Bording Group ud.

Det oplyses i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at ”25. maj giftes Yellow og Umwelt endeligt med en forventet gennemførsel af transaktionen på fredag den 29. maj 2020.”

– Vi lægger vores bureauer sammen, og hedder nu Yellow Umwelt, fordi vi er to ligeværdige stærke bureaubrands. For kunderne giver det den fordel, at vi samlet får bredere kompetencer og nu kan levere løsninger, der er 100 procent end-to-end. Det gør os mere solide og stabile. Det gode er, at vi supplerer hinanden fint i forhold til færdigheder, men særligt også på kulturen. Jeg glæder mig meget til vores nye hverdag sammen, der åbner for en masse spændende muligheder, siger Søren Sachs, Co-CEO i det nye Yellow Umwelt, i meddelelsen.

Ifølge det seneste regnskab fra Umwelt kom bureauet ud af 2019 med et underskud efter skat på 5,6 millioner kroner. Co-CEO Martin Michael Hansen forklarer dog, at ”resultatet har ikke nogen indvirkning på sammenlægningen.”

– Der hvor det kan have haft en betydning er selvfølgelig i forhold til prisen, som jeg ikke vil fortælle dig, siger Martin Michael Hansen til Markedsføring.

Han fortsætter: 

– Vi går sammen af lyst. Vi har indledt dialogen inden coronakrisen, men når det er sagt, så er der selvfølgelig nogle økonomiske fordele ved at lægge to virksomheder sammen.  

Har coronakrisen acceleret sammenlægningen?

– Det har taget tre måneder at få det her på plads, og corona har hverken fået det til at gået hurtigere eller langsommere, siger Martin Michael Hansen. 

2019-regnskabet for Yellow var mandag formiddag ikke blevet offentliggjort endnu, men i 2018 kom man ud med et underskud efter skat på cirka 1,2 millioner kroner. Søren Sachs oplyser dog, at man i hvert fald har forbedret bundlinjen med halvanden million kroner i 2019.

I pressemeddelelsen forklarer Martin Michael Hansen, at bureauet kommer til ”at skrue endnu mere op for det digitale – det er her udfordringerne ligger for de store danske virksomheder.”

– Der er ingen tvivl om, at der fremover bliver endnu mere travlt på nettet, så det kræver en differentieret digital tilstedeværelse, for at opnå resultaterne. Begge bureauer har sigtet efter de store virksomheder inden for BtC og BtB – dvs. C25 eller tilsvarende privatejede. Disse typer kunder stiller større krav, og det skaber en god udfordring for medarbejderne, der således mærker, at de er blandt landets bedste. Derfor er vi også i markedet efter de dygtigste designere, front-endere og back-endere. Personligt er jeg både glad og stolt over at dette lykkedes, siger han.

Det oplyses, at Yellow Umwelt ejes af Martin Michael Hansen, Søren Sachs, Jakob Bruun, Cathrine BrekkeSkyum og Peter Philip Dalgas. Tilsammen tæller det nye bureau knap 40 mand, oplyses det.

På kundelisten finder man brands som VELUX, Carlsberg, Microsoft, Nuuday, Movia, Maersk Drilling, Rockwool, Aberdeen Standard og Steen & Strøm.

Bording købte i 2017 20 procent af Umwelt. Siden har Bording købt mere, så selskabet endte med at eje 68 procent.