Erfaring

Christian begyndte sin karriere i 2000 som Senior Communication Advisor & Concept Developer i SIGMA, hvor han blev i seks år, indtil han i 2006 kom til Danske Bank som Chief Consultant & Strategic Brand Planner. I 2010 kom han igen på bureausiden. Først hos Advance og herefter hos DDB, hvor han i dag er Nordic Strategy Director og arbejder ud af Stockholm.

Motivation

Christian blev i 2011 hentet til DDB som Nordic Strategy Director, hvor han arbejder med og har ansvaret for marketing- og kommunikationsstrategi for nogle af nordens største brandorienterede virksomheder. Han har bl.a. været med til at udtænke strategien bag flere kendte McDonald’s kampagner og tiltag. Christians stilling som Nordic Strategy Director hos DDB Stockholm, som er en af de mest innovative og anerkendte full-service reklamebureauer i Skandinavien, fortæller en del om hans faglige kvalifikationer, og gør ham samtidig til en oplagt profil til årets The M List.

Hvad er din største professionelle succes i 2015?

Jeg arbejder for DDB Stockholm, hvor vi udviklede The BigMacShop for McDonald’s – en online shop, der sælger fashion items med ikonisk BigMac design. Lanceringen gik globalt, og vi fik i løbet af få uger mere end 200 mio. media impressions. Overskuddet går til charity og udvikling af nye produkter.

Hvad gør dig til den professionelle person, du er?

Jeg tror først og fremmest på ydmyghed og nysgerrighed: Alle har noget at byde ind med, og selv små opgaver kan blive fantastiske, hvis man går til det med åbent sind. Og så tror jeg på “Hard Fun”. Resultater kommer ikke af sig selv – og når man har det sjovt sammen, bliver arbejdet endnu bedre.

Hvad er din største marketingmæssige udfordring i 2016?

Det bliver at lære et helt nyt marked og en helt ny kultur at kende: Fra 1. januar 2016 flytter jeg med min familie til Canada og starter hos TribalDDB i Toronto som Vice President, Strategy.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Til den hurtige daglige scanning bruger jeg Twitter, og jeg har et par yndlings- blogs jeg følger. Til fordybning har jeg min Kindle, hvor jeg forsøger at plukke i den nyeste faglitteratur. Men ellers kommer faglig inspiration primært gennem samtaler med dygtige kollegaer og ligesindede.

Hvad er dit bedste råd til dine kollegaer i branchen?

Jeg føler ikke, at jeg er i nogen særlig position til som sådan at skulle give gode råd. Men min følelse er, at branchen skal turde at hæve sig over digitale buzzwords som programmatic, Big Data etc., og i stedet fokusere på, hvordan vi udvikler vores forståelse af “kreativ problemløsning” i fremtiden.

Hvis 2016 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Jeg skal først og fremmest finde mit ståsted i et nyt marked og et nyt land – og vil selvfølgelig gøre alt for at min familie også falder til. Og så håber jeg på at udkomme med i hvert fald 2-3 vigtige strategiske eller kreative projekter i løbet af året.