Erfaring

I 1997 blev Christian Rau marketingkoordinator i EDC-gruppen a/s, herefter har han været i TDC, Expert Danmark A/S, Fullrate A/S og fitness dk, hvor han siden 2014 har været salgs- og marketingdirektør.

Motivation

Christian Rau er strategisk og analytisk stærk og har en positiv, sympatisk og konstruktiv tilgang til ledelse. Kvalifikationer som har muliggjort hans succeser herunder bl.a. at positionere Fullrate som et af landets bedste lav- prisnetværk og Fullrates indtræden på det mobile marked med en hidtil uset dialog-kampagne. Hos fitness dk har Christian med sin styrker i krydsfeltet mellem marketing og salg styrket virksomhedens markedsposition i et meget konkurrencepræget marked. Som en af de dygtigste marketers herhjemme er Christian Rau selvfølgelig med på årets The M List.

Hvad er din største professionelle succes i 2015?

I løbet af 2015 ændrede vi produktudbuddet og prissatte abonnementerne grundlæggende anderledes. Dette blev kombineret med, at vi lancerede et nyt reklameunivers og flyttede over halvdelen af kundebasen til nye produkter og priser for at sikre rentabilitet og indtjening. Resultaterne var en kundebase med mindre churn og en stigende kundetilfredshed ift. tidligere år samt flotte resultater på nysalget.

Hvad gør dig til den professionelle person, du er?

I mit arbejde agerer jeg ved at sikre, at min organisation arbejder i brænd- punktet mellem forretnings- og kundeforståelse samt ønsket om, hvilken strategisk retning vi vil bevæge virksomheden i. Ledelsesmæssigt lever jeg efter at sikre involvering fra min organisation og bruger meget tid på dialog internt for at sikre forståelse og commitment til den valgte vej.

Hvad er din største marketingmæssige udfordring i 2016?

I et presset marked, hvor pris og beliggenhed har været de to væsentligste valgkriterier for kunderne, er min vigtigste opgave at få positioneret fitnessdk som et premium brand og genskabe vitaliteten i mærket især overfor vores kernemålgruppe. Dette skal gøres med begrænsede budgetter og i en situation, hvor succes også måles på dagligt niveau i form af nysalg og kunde- afgang.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Jeg henter meget inspiration i, hvordan andre markeder agerer. Der sker meget på den digitale og sociale front og nye forretningskoncepter skyder op løbende. Jeg synes, at man ofte underkender styrken i at være tæt på sine kunder. Her kan der også ligge mange ideer og inspiration, hvis man tager sig tid til at “lytte efter”.

Hvad er dit bedste råd til dine kollegaer i branchen?

Få integreret de digitale muligheder og ikke mindst de sociale medier i din forretning. Men pas på ikke at betale “silly money”, da din forretning kun skal være der i nuet , hvor kunderne er i modenhed.

Hvis 2016 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Jeg regner med, at min indsats sammen med mit team flytter fitness dk på både kundeantal, kundetilfredshed og mærkets positionering. Abonnements- forretning er det lange seje træk, men jeg er sikker på, at de tiltag vi gør, vil skabe fremgang på både marketingmæssige og de økonomiske KPI’er.