Erfaring

Henrik har 17 års erfaring inden for digital marketing. Han startede i 1999, sideløbende med sit studie, sit eget firma, Intervare.dk, som rådgav i online salg. Herefter har han arbejdet hos Instant-Answer og Deducata. I 2005 grundlagde han IIH Nordic, hvor han i dag fungerer som CEO.

Motivation

Henrik Steenmann har, som CEO for IIH Nordic, leveret en af de flotteste bu- reaufremgange i 2015, og IIH Nordic som bureau er også for nyligt blevet an- erkendt for at besidde nogle af brachens bedste webanalytics-kompetencer. Det er netop den datadrevne digitale tilgang, som er Henriks særlige spids- kompetence og en disciplin, der om nogle rykker ved annoncørers marketing og forretning. Henrik har arbejdet med digital marketing siden 1999, og hans dybe og brede faglighed inden for alle digitale discipliner kombineret med de flotte resultater i 2015, gør ham til en oplagt profil i dette års The M List.

Hvad er din største professionelle succes i 2015?

Jeg har holdt en del foredrag for CEO ́s i større danske virksomheder omkring Digital transformation i forskellige netværksgrupper. Jeg har en personlig mission om, at Danmark skal være helt i front på den digitale transformation, og jeg ønsker at påvirke beslutningstagere, som kan gøre en forskel. Jeg har ligeledes igen holdt foredrag på verdens største analytics konference i London og repræsenteret Danmark.

Hvad gør dig til den professionelle person, du er?

Jeg lever efter mine værdier og er ekstremt fokuseret på kompetenceudvikling. Jeg elsker forandring og at tænke ud af boksen. Lysten til at inspirere og gøre en forskel er blevet en forpligtelse. Jeg er ikke bange for at sætte barren højt. Jeg tror på, at dygtighed og værdiskabelse skaber resultaterne på den lange bane.

Hvad er din største marketingmæssige udfordring i 2016?

Det bliver at få samlet data fra alle kunders touchpoints gennem en data mana- gement platform. Derudover at mine medarbejdere får multiskills i fagområder. Data er det nye guld og afgørende for enhver virksomhed i forhold til digital succes. Dem som ”ved” vil altid vinde over dem, der gætter.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Jeg har i over 10 år deltaget på digitale konferencer både i Europa og i USA. Det har været som deltager og som taler. Derigennem har jeg bygget et godt int. netværk op, som giver god sparring. Ligeledes følger jeg blogs, LinkedIn, Slideshare, Lynda og ikke mindst mine dygtige medarbejdere. Kunder er også gode til at drive innovationen med forskellige problemstillinger.

Hvad er dit bedste råd til dine kollegaer i branchen?

Branchen bør arbejde mere sammen. Hvis vi bliver bedre til at samarbejde med vores forskellige kompetencer, så vil vi alle klare os bedre nationalt og internationalt. Savner flere reklamebureauer som ønsker samarbejde omkring effektmålingen og dermed bedre kan vise deres værdi. Derudover synes jeg branchen bør tage ansvar og få uddannet dygtige medarbejdere i stedet for hele tiden at kontakte os.

Hvis 2016 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

At vi får et større internationalt gennembrud. Derudover håber jeg, at jeg får mulighed for at påvirke større danske virksomheder omkring den digitale transformation. Jeg har en personlig mission, som vil gøre op med den måde, vi arbejder på. Det håber jeg, jeg bliver færdig med i 2016.