Erfaring

Jimmy har 20 års marketingerfaring, hvoraf de 10 år har været hos Ogilvy, hvor han siden 2014 har været COO og Senior Partner i OgilvyOne i New York. Han begyndte sin karriere som Account Manager i BBDO i 1997 og har derudover været Marketing Communications Consultant i Nordea.

Motivation

Jimmy Schougaard sidder p.t. i en af de højest placerede bureaustillinger på den globale scene. Som Executive Director og senior partner hos OgilvyOne NY, har han ansvaret for hele OgilvyOnes strategiske arbejde i Nordamerika og ansvaret for mere end 100 konsulenter. Før Jimmys karriere førte ham til New York, ledte han, som Managing Director, succesfuldt alle Ogilvy koncernens brands i Danmark. Jimmy er en marketer, som kommer ud af en-til-en dialog- disciplinerne, og som fagligt har fulgt tidens tendenser og udviklet sine kompe- tencer i en relevant digital strategisk retning. Hans faglighed kommer derfor om nogen til sin ret i disse år, hvor big data, behavioral marketing og muligheden for en-til-en-dialog efterhånden gør sig gældende i de fleste industrier. Samlet har han derfor nogle meritter, der naturligt anerkendes af The M List.

Hvad er din største professionelle succes i 2015?

Jeg sluttede 2014 med udnævnelsen til COO for OgilvyOne. Siden min ankomst i 2012 har fokus været på at omstille OgilvyOne fra et digitalt bureau til et Customer Engagement Bureau. Det er lykkedes, og i 2015 har vi høstet frugterne rent kunde- og forretningsmæssigt. I 2015 fik jeg ydermere plads i OgilvyOnes globale bestyrelse, som tæller 12 mand, med ansvar for vores strategiske IP globalt.

Hvad gør dig til den professionelle person, du er?

Åhhhhh. Den er svær. Generelt har der været to faktorer. For det første er jeg fanatisk omkring kvaliteten og den indiskutable værdi af det arbejde, jeg eller mine folk laver. For det andet går jeg forrest og er ikke bleg for at smøge ærmerne op, eller presse folk (oftest på den gode måde og oftest ved eksemplets magt) til at give lidt ekstra. Hæve overliggeren en smule, være lidt mere ambitiøs.

Hvad er din største marketingmæssige udfordring i 2016?

Vi har fået modellen på plads. Så den største udfordring er at skaffe de rette kompetencer hurtigt nok (snakker ikke om mine egne). De ressourcer og talenter, som jeg og vores kunder skriger på, er en knap ressource, som alle investerer i. Her i NY er Google og Facebook vores største konkurrent på talentsiden.

Hvor finder du din faglige inspiration?

En kilde til inspiration er de mange små tech selskaber, der hver dag bringer ny muligheder og løsninger på banen, der åbner op for nye muligheder, men som også udfordrer den nemme og traditionelle løsning.

Hvad er dit bedste råd til dine kollegaer i branchen?

Rejs ud (seriously). Danske marketingfolk har så meget at byde på. Et lille marked og små budgetter har lært os at være målrettede, effektive, fleksible og multi-talented. Hvis vi ser på den stigende kompleksitet, der omgiver moderne marketing, så er det evner, der er i høj kurs. Ude eller hjemme. Lær at elske data og teknologi. Hvis du ikke gør det, kan du kalde dig en del af en uddøende race.

Hvis 2016 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

At lade andre gøre mere af arbejdet for mig.