Erfaring

Kristian begyndte som konsulent i Brandhouse, hvor han var i ni år inden han i 2005 skiftede til MEC som Communications Planning Director. I 2010 var han medstifter af MEC’s strategiske- og digitalebureau SINCE TWENTY TEN, her fungerede han som Managing Partner indtil han i 2012 kom til MEC (NY) som Senior Partner. Kristian blev herefter Group Planning Director for Ogilvy & Mather og vendte i 2015 hjem som CEO for Maxus Denmark.

Motivation

Kristian Bæk-Mikkelsen er en af de marketeers, der, gennem sin fagligt interessante og marketingstrategisk brede kompetenceprofil, illustrerer den brydningstid, mediebureau- og den klassiske bureaubranche står i netop nu. Kristian startede sin karriere i klassiske mediebureaustillinger, men blev sat i spidsen for et af mediebureaunetværkenes digitale satsninger. Kristian er en stærk fagligt opdateret kompetenceprofil, som Maxus i den grad havde brug for anno 2015, hvilket også kvalificerer Kristian i feltet til årets The M List.

Hvad er din største professionelle succes i 2015?

Først og fremmest må skiftet fra 20 år som strateg/comms planner til CEO for Maxus fremhæves. Det har været fedt at komme tilbage og starte et nyt kapitel. Håndværksmæssigt, i mit gamle virke som Head of Integrated Strategy for Ogilvy i Nordamerika vandt vi Coke Zero- budgettet igennem en ret fremadskuende strategi og mediedrevet eksekvering som vi kaldte Drinkable Advertising. Den vandt en Løve.

Hvad gør dig til den professionelle person, du er?

Jeg er en sucker for indsigt og har brugt de sidste 20 år af mit liv på at lave kommunikationsstrategi. Derudover har jeg drevet innovations- og teknologiprojekter på de fleste af de bureauer, jeg har været på. Alt det, tilføjet en stor dosis rock’n’roll og et grænsesøgende drive, kendetegner den måde jeg arbejder og er på.

Hvad er din største marketingmæssige udfordring i 2016?

Maxus har næsten fordoblet sin medarbejderstab i 2015. Vi har vundet et af Nordens største mediebudgetter, der styres ud af København. Balancen med at styre alle vores fantastiske kunder, store og små, samtidig med at køre en change management-agenda på medarbejderfronten skal nok holde os beskæftiget.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Generelt er jeg en meget nysgerrig person. Dette kan overføres til næsten alt, fra mad over kunst til natur og kultur. Jeg elsker teknologi og er vel lidt af en tech-nørd. Jeg kan anbefale Wired Magazine. Størst kreativ inspiration finder jeg dog i musik, såvel som lytter, udøver og udgiver.

Hvad er dit bedste råd til dine kollegaer i branchen?

Kig fremad. Hele kommunikationsbranchen er ved at ændre vilkår både for annoncører og brands. Vær med til at drive denne udvikling i stedet for at bliver revet rundt. Samarbejd mere på tværs af alle mulige virksomhedstyper og enheder. Det skaber nye tanker og innovation. Og ansæt folk der kan noget andet end dig selv.

Hvis 2016 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Først og fremmest at udvikle arbejde, der skaber succes for vores kunder og os selv. 2015 er på mange måder et omstillings- og opgraderingår for Maxus. I 2016 skal vi se resultatet af alt det utroligt hårde arbejde de ca. 40 medarbejdere gør. Det resultat kommer til udtryk i endnu bedre arbejde, mere bundlinje hos kunderne, glade og motiverede medarbejdere og vækst for Maxus.