Erfaring

Magnus begyndte sin karriere som Account Manager hos Bring Citymail i 2003, hvor han blev forfremmet til Marketing Manager. I 2010 skiftede han til et job som Marketing Manager i PFA Pension, og i 2012 kom han til Telia Danmark, hvor han i dag er Country Head of Marketing.

Motivation

Siden 2012 hvor Magnus Olin startede hos Telia, har han oparbejdet en status som en af telebranchens stærkeste marketingprofiler – med det daglige an- svar for Telias fulde marketingbudget. Magnus er en af de marketers, der tør kaste sig ud i nytænkende, anderledes og differentierede tiltag og koncepter i en ellers kortsigtet og prisfokuseret branche. Med empatiske ledelsesegenskaber og stærke kompetencer inden for strategi- og konceptudvikling, formår han at skabe effektive og innovative kommunikationsløsninger, hvilket samlet set sikrer Magnus en plads på årets The M List.

Hvad er din største professionelle succes i 2015?

eg er stolt af, vi har formået at styrke Telias position på markedet og sikre fortsat positiv vækst. Vi har etableret en ny strategisk kommunikationsform med netværket i centrum, og vi har sideløbende integreret en række stærke produktlanceringer i markedskommunikationen. Det hele er stærkt fokuseret på sociale medier, hvor vi har rykket os langt i forhold til at tænke content i alt, hvad vi gør.

Hvad gør dig til den professionelle person, du er?

Jeg synes, at man som professionel skylder sig selv og sine kollegaer at have en oprigtig interesse for opgaverne og en ægte nysgerrighed efter nye måder at løse dem på. Hvis man dertil sætter en ære i at stole på kollegaernes og medarbejdernes kompetencer, og samtidig selv er hårdtarbejdende, så har man et godt fundament for succes.

Hvad er din største marketingmæssige udfordring i 2016?

Selvom vi er godt på vej, så bliver vores største udfordring at integrere vores kommunikation endnu mere. Medieverdenen bliver stadigt mere kompleks, og det stiller høje krav til eksekveringen, når man ønsker at dyrke genkendeligheden ved at folde historierne og kampagnerne ud i det stadigt voksende antal af kanaler på tværs af de traditionelle kommunikationsdiscipliner som både marketing og PR. Den opgave skal vi tage seriøst, hvis vi skal have succes med at styrke Telias position i et benhårdt, dansk telemarked.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Inspiration kommer i mange former og fra mange forskellige kilder. Personligt kan jeg både blive inspireret via vores dygtige samarbejdspartnere, i mit personlige netværk og til seminarer og konferencer. Jeg tror, det er vigtigt at være åben og modtagelig overfor ny inspiration, så man muliggør fornyelsen.

Hvad er dit bedste råd til dine kollegaer i branchen?

For mig selv og kollegaerne i branchen er det naturligvis vigtigt, at marketing står højt på agendaen i virksomheden, så vi kan spille en aktiv rolle i forhold til at drive forretningen fremad. Og så mener jeg, det er vigtigt at turde tage nogle chancer, udfordre sig selv og kaste sig ud i de muligheder, som præsenterer sig i relation til de nye medier, som er kommet til.

Hvis 2016 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Det gør vi ved kontinuerligt at eksekvere vores marketingplaner og strategier, som blandt andet indebærer, at vi formår at folde kommunikationen ud af alle vores kanaler.