Erfaring

Maria begyndte sin karriere som Web Editor/Concept Developer hos DR, og var i perioden 2006-2009 freelance webdesigner. I 2010 begyndte hun som UX Consultant hos Advice, men skiftede i 2013 til In2media, hvor hun har været Director of UX & Creative Strategy siden 2015.

Motivation

Maria Køhnke er en sjælden kombination af digital strategisk tænkning og stor musikalitet – på alle områder. Den danske bureauscene er nemlig ikke den eneste scene, hvor Maria gør sig gældende, da hun også er et musikalsk sangtalent, som har stået bag flere kendte danske numre, og som har arbejdet med stjerner som Caroline Henderson, Swan Lee, Robyn og mange flere. Grunden til at Maria dog er en The M List-profil er selvfølgelig, at hun er kvinden blandt nogle af de mest nytænkende og komplekste UX-løsninger, der er kommet fra In2media de seneste år. Som Director of UX & Creative Strategy har hun netop en position og en profil, som kendetegner fremtidens digitale marketers med exceptionel brugerdreven og nytænkende tilgang til sit digitale arbejde.

Hvad er din største professionelle succes i 2015?

At have fået adgang til at kunne løfte ambitionerne for offentlig selvbetjening, hvad angår brugervenlighed og godt design.

Hvad gør dig til den professionelle person, du er?

At jeg har en god intuition, kan lytte og er gennemført i alt, hvad der betyder noget for mig.

Hvad er din største marketingmæssige udfordring i 2016?

Jeg kommer nok til at fokusere en del på at forbedre brugeroplevelsen omkring offentlige, digitale løsninger. Der er en række udfordringer forbundet med for alvor at tænke service design og UX ind i det offentlige landskab.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Ved at overføre principper fra et område til et andet. Desuden inspireres jeg af dygtige mennesker, kunst, eksperimenter og godt håndværk.

Hvad er dit bedste råd til dine kollegaer i branchen?

Stil spørgsmålstegn ved gængse segmenteringer og antagelser om dine målgrupper.

Hvis 2016 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

At blive ved med at have det sjovt med mit liv og mit arbejde. Og fortsat have mulighed for at sætte barren højt sammen med vores kunder.