Erfaring

Mette har igennem hele sin karriere arbejdet med marketing i fødevareindustrien. I 1997 begyndte hun sin karriere som Product Manager hos Bonbon. I 2000 kom hun til Kraft Foods, hvor hun blev i ti år. Herefter skiftede hun til Beauvais Foods og i 2013 til Orkla Foods Danmark – til en stilling som marketing- og innovationsdirektør.

Motivation

Mette Johansen bliver betragtet som et af de største ledelsestalenter her- hjemme og sidder i en forholdsvis ung alder i spidsen for nogle af Danmarks stærkeste og mest synlige FMCG-brands hos Orkla Foods Danmark. Dette er også grunden til, at Mette er en del af dette års The M List. Mette en klassisk FMCG-profil, der dog adskiller sig fra sine kollegaer i branchen ved at have en enorm målrettethed, vigtige empatiske ledelsesevner, der skaber plads i hen- des teams til udfoldelse og klare brandpositioner, samt et fagligt højt niveau inden for stort set alle klassiske FMCG-marketingdiscipliner.

Hvad er din største professionelle succes i 2015?

Lancering af Pastella Grøntsagsbånd! Udviklingen er baseret på en stærk indsigt om, at man som forbruger gerne vil have hjælp til at spise flere grøntsager i hverdagen. Lanceringen har i DK vendt en negativ markedsudvikling til vækst samt genereret en stor andelsvækst til brandet. Produktet er lanceret i Holland, Norge og England.

Hvad gør dig til den professionelle person, du er?

Jeg brænder for det jeg laver – hvilket jeg tror er det allervigtigste for at fremstå som en professionel og respekteret person! Jeg er 100% engageret i min virksomhed, mit team, vores projekter og vores fælles mål. Og sidst men ikke mindst, så jeg arbejder med hovedet – og med hjertet!

Hvad er din største marketingmæssige udfordring i 2016?

Orkla har nogle superstærke mærkevarer, som jeg er utrolig stolt af at arbejde med. Tidligere var det mærkevarer på lige fod med vores, som var vores primære konkurrenter – nu er det i højere grad kædernes egne mærker samt den bølge af lokale produkter, der har ramt markedet. Det er en klar udfordring, som jeg tager seriøst og vil møde konstruktivt. Herudover lancering af spændende innovationer!

Hvor finder du din faglige inspiration?

At følge med i hvad der sker på både danske og udenlandske markeder indenfor fødevarer. Herudover har jeg en del samarbejdspartnere som absolut inspirerer mig til at blive endnu bedre og nogle gange til at angribe tingene på en anderledes måde!

Hvad er dit bedste råd til dine kollegaer i branchen?

Vær forandringsvillige!

Hvis 2016 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

En afdeling som spiller sammen med de, til tider, meget forskellige kompetencer den enkelte person besidder. På den måde vil vi kunne levere på de relative høje målsætninger, der er sat for 2016.