Erfaring

Morten indledte i 1995 de første fire år af sin karriere på marketingfronten som Marketing Manager for Merrild. Han har sidenhen bestridt en række top marketingposter for bl.a. KiMs, Rynkeby og Carlsberg Group. I dag sidder Morten som divisionsdirektør for Kohberg.

Motivation

Med ansvar for Kohbergs kommercielle dagsorden har Morten Hjort siden 2012 leveret synlige og flotte resultater med sin innovative og strategiske tilgang samt stærke ledelsesegenskaber. Han har bl.a. været frontfigur og taget det afgørende lederskab i samarbejdet med Dansk Supermarked om at lancere det succesfulde koncept ”Brødhuset” i Netto-butikker landet over. Som en af Danmarks mest garvede marketers inden for FMCG-brands, har Morten selvfølgelig fået en plads blandt profilerne på dette års The M List.

Hvad er din største professionelle succes i 2015?

Markedsandelsvækst på Kohberg Brand, herunder styrket Brand Equity Kohberg Aktiv Protein serien er den mest succesfuld lancering på brødhylden hos dagligvarekæderne i årevis. Markant forbedring af kundetilfredshed (hovedkontor og butik).

Hvad gør dig til den professionelle person, du er?

Nært samarbejde med dygtige chefer, medarbejdere, kolleger og samarbejds- partnere i virksomheder som Kohberg, Carlsberg, Rynkeby, Kims og Merrild. Dertil kommer bl.a. personlige egenskaber som sejrsvilje, vedholdenhed, mod til at prøve nyt og robusthed.

Hvad er din største marketingmæssige udfordring i 2016?

Styrke værdien af mærkevaren og identificere nye “vækstlommer” i en tid, hvor detailkunderne opprioriterer PLB, discount og fortsat presser leverandørerne for bedre samhandelsbetingelser.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Kolleger, medarbejdere, samarbejdspartnere, netværk og faglitteratur.

Hvad er dit bedste råd til dine kollegaer i branchen?

Omgiv dig med de bedste medarbejdere og samarbejdspartnere Sæt forbrugeren/kunden i fokus Kommunikere retning, mål og mening klart Skab rammerne for at dine medarbejdere trives og spiller godt sammen med øvrige funktioner internt og eksternt.

Hvis 2016 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Profitabel toplinjevækst. Vækst i markedsandele. Kundetilfredsheden udvikler sig forsat positivt.