Erfaring

Natascha har 18 års erfaring med marketing, salg og ledelse. Hun har siden 2012 været i SAS Institute, hvor hun i dag er Regional Marketing Director for Norden. Derudover har hun bl.a. fem år som marketingchef i IBM bag sig og inden da fem år i Baan Company.

Motivation

Natascha Schøtt Petersen har de seneste tre år har varetaget stillingen som marketingdirektør for SAS Institute i København. Natascha er en marketer med en stærk international baggrund fra IT-branchen, hvor hun i 15 år har siddet i forskellige marketingstillinger bl.a. som Country Manager og Head of Marketing hos IBM. Hun har, gennem sin karriere og i sin nuværende stilling hos SAS Institute, skabt bemærkelsesværdige resultater qua sine stærke data- og ROI-prægede marketingfaglighed og ledelse af high-performance marketing- teams, hvor hun formår at få det bedste ud af hendes medarbejdere. Dette er også begrundelsen for, at Natascha selvfølgelig er en marketingprofil, der hører hjemme på årets The M List.

Hvad er din største professionelle succes i 2015?

Jeg er især stolt af, at vi i SAS Institute nu virkelig leverer en datadrevet kampagnetilgang, som har en stærk forankring til salg og sikrer en ensartet ”voice to market” om vores styrker inden for Big Data Analytics. Vi har gennemgået en transformation i vores nordiske marketingteam fra primært at være lande-orienteret til i højere grad at eksekvere og tænke på tværs af regionen.

Hvad gør dig til den professionelle person, du er?

Min faglighed er forankret i mange års erfaring og ekspertise med marketing, kommunikation og stakeholder management i især store organisationer. Det er en særlig disciplin, som kræver fokus og vedholdenhed. Som leder synes jeg, jeg er god til at uddelegere og være med til at højne det fælles ambitionsniveau for at skabe gode kundeoplevelser.

Hvad er din største marketingmæssige udfordring i 2016?

I 2016 skal hele organisationen omfavne den digitale rejse, som vi i marketing har været i færd med og som også salg i højere og højere grad smelter ind i. Alt, hvad vi gør som virksomhed, skal smelte sammen i en helstøbt kundeoplevelse – vores adfærd, tilgang og måder at udtrykke os på.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Især egne kolleger, kolleger i branchen og samarbejdspartnere på bureauer er en daglig kilde til inspiration. Jeg er en del af det globale marketing board i SAS Institute og sidder også med i ledelsen for EMEA- marketing, og den internationale inspiration er helt uvurderlig. Jeg deltager på konferencer til tider, og i år var jeg utrolig glad for vores samarbejde med Berlingske om ”Årets CMO”.

Hvad er dit bedste råd til dine kollegaer i branchen?

Vær analytisk i din tilgang til dit fag. Den rigtige teknologiplatform med en kreativ tilgang implementeret i takt med at organisationen modnes er efter min mening vejen frem til stærk marketing i dag. Vær opmærksom på dine stakeholders, hold en tæt forankring til din ledelse, så du kan sikre dig medspil og frihed til at eksekvere. Vær gavmild med din viden og erfaring – så får du en masse igen.

Hvis 2016 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Vi skal nå endnu længere i vores arbejde med at skabe en integreret helhedsoplevelse, uanset hvor vores kunder møder os. Vores brand skal opleves og forstås. Vores gode samarbejde med salg og organisationen skal styrkes yderligere. Fokus på ekspertise, kampagneeksekvering og stærk resultatskabelse, og når alle elementer spiller til perfektion, så har det været et godt år.