Erfaring

Pernille begyndte sin karriere i 2000 som freelance kommunikationskonsulent og lærer. I 2003 kom hun til Deloitte som konsulent og herefter Ernst & Young efterfulgt af Lead Agency. I 2010 begyndte hun hos PwC, hvor hun i dag er partner og Head of Marketing, Communication & Academy.

Motivation

Med nomineringen til årets CMO 2015 og blandt årets største ledertalenter i 2015 er Pernille Stokholm Bøg svær at overse på året sThe M List. Pernille er en marketer med en faglig profil, hvor hun både er stærk i forretningsorienteret og strategisk marketing, men også tænker i kreative og innovative baner. Hun har skabt flotte resultater for PwC, der i 2014 blev kåret til at have ”branchens bedste image”, hvilket ikke siger så lidt i et stærkt konkurrencepræget marked. Pernille er en marketer, der i den grad præsterer i sit virke og fører sine visioner om værdiskabelse og troværdig kommunikation ud i livet og derfor er oplagt som en profil på The M List.

Hvad er din største professionelle succes i 2015?

PwC’s ambition om at indtage en position som erhvervslivets orienterings- punkt og talerør fik for alvor fodfæste. Vi lancerede image-kampagne, PwC’s CEO-konference løftede sig til et nyt niveau og vores CXO-magasin med førende erhvervspersoner satte agendaen.

Hvad gør dig til den professionelle person, du er?

Mit udgangspunkt for marketing og kommunikation udspringer altid af forretningsstrategien. Jeg har fokus på, at det vi leverer fra M&C har den rette prioritering i forhold til firmaets overordnende mål og er målbart, således at vi bruger ressourcerne optimalt og vores løsninger skaber mærkbar værdi. Derudover er jeg ambitiøs og resultatorienteret, og det tror jeg er med til at hæve barren.

Hvad er din største marketingmæssige udfordring i 2016?

Rigtig mange CMO’s føler sig positivt udfordret af digitaliseringen af marketingfunktionen. Det er vigtigt at holde fast i, at kerneopgaven først og fremmest handler om brandet og differentieringen. Det kan de teknologiske muligheder være med til at styrke, men kunderne vælger og knytter sig til dem, de har tillid til, og dem, som de finder relevante i forhold til deres egne udfordringer.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Mange steder. Kolleger og medarbejdere, fagbøger, eksperter, artikler, konferencer og formelle uddannelsestilbud, dagens nyhedsstrøm, på teatret, i scenekunsten, arkitekturen og den klassiske musik, i litteraturen, hos min familie, i min have, ved havet osv. Jeg synes, man får inspiration næsten alle steder fra, man kan suge til sig og transskribere til relevant kontekst.

Hvad er dit bedste råd til dine kollegaer i branchen?

Jeg ved ikke, hvad der er det rigtige for dem. Men for mig er det at blive ved med at være nysgerrig, søgende og hele tiden forsøge at videreudvikle tingene og mine kompetencer.

Hvis 2016 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

PwC’s medarbejdere og partnere er de absolut vigtigste marketing- kommunikations- og salgskanaler, og jeg vil rigtig gerne arbejde endnu mere struk- tureret med, hvordan vi får aktiveret det særlige brandpotentiale, den enkelte PwC’er har til fordel for kunderne uanset om de er ejer ledede virksomheder, offentlige institutioner eller de største børsnoterede selskaber.