Erfaring

Ulrik begyndte sin karriere med en stilling som Media Planner i IUM i 1996. Herefter har han været Media Director og Managing Director i Universal McCann Austria, selvstændig med bureauet MediAid og i 2006 kom han til MediaCom som CEO for den danske afdeling. I 2015 blev han CEO for hele den nordiske afdeling.

Motivation

Ulrik er en af de marketers, der har forstået at vænne sig selv og sin organisation til en digital transformation og en ekstremt omskiftelig medieverden. Det kræver en faglig nysgerrighed, og at man har gearet sin organisation til at være forandringsvillig. Ledelsesfilosofien, som Ulrik styrer MediaCom i Norden efter, er en grundlæggende tro på, at effektiv kommunikation handler om mennesker. At de bedste resultater skabes af de mest motiverede og inspirerede medarbejdere. Ulriks ledelsesevner, og hans faglige tilgang og resultater for nogle af landets og Nordens største annoncører, gør, at han er på årets The M List.

Hvad er din største professionelle succes i 2015?

Nogle af de største ting har intern karakter og er nok ikke egnet til viderefor- tælling her. Dog overskygges det af, at jeg i år landede som ny Nordisk Chef i en fantastisk Nordisk organisation og fra første øjeblik følte at alle fra starten vil og kan mere, når vi er sammen.

Hvad gør dig til den professionelle person, du er?

Nysgerrighed og passionen for at gøre en forskel samt evnen til at tænke holistisk og længere frem end de fleste.

Hvad er din største marketingmæssige udfordring i 2016?

At sikre at vi og vores kunder griber de digitale transformationsmuligheder i det helt rette tempo, så alle, såvel kunder som medarbejdere, er med i rette tid og hastighed.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Primært i artikler, blogs og faglitteratur.

Hvad er dit bedste råd til dine kollegaer i branchen?

Hvis du ikke har hørt om marketing automation, programatic, DSP’s, DMP’s osv., så burde du have travlt med at finde et nyt job (formentlig i en anden branche).

Hvis 2016 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Det holder jeg for mig selv.