Erfaring

Bo startede som Account Manager i Hello Group og blev derefter Account Director hos hhv. Underline og senere Wunderman. I 2011 blev han Digital Strategy Director hos OMD Danmark. I dag er Bo Managing Director på samme bureau

Motivation

Med en visionær og kommerciel dygtig tilgang til mediebureaudrift og et yderst højt fagligt og digitalt kompetenceniveau er Bo Damgaard en af feltets mest spændende og kompetente mediebureauprofiler. Bo bringer en høj dedikation med sig ind i de udfordringer, han bliver stillet overfor, og op gennem sin karriere har han formået at skabe synlige resultater i form af medierådgivning og løsninger af højeste leveranceskuffe for OMD Danmark. Bo er strategisk reflekteret og formår at udfordre vanetænkning og traditionelle måder at gå til markedet på som mediebureau, og derfor er han en selvskreven profil på dette års The M List.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SKUFFELSE I 2016?

Jeg kunne godt have tænkt mig, at vi i OMD i endnu højere grad havde anvendt vores ekspertviden til at bringe relevante perspektiver til torvs i branchedebatten. Vi har ikke fyldt nok, og det ærgrer mig, da jeg mener, at vi sammen med vores kunder har tænkt og udviklet nye marketingtanker, som andre kan lade sig inspirere af.

HVAD ER DIN STØRSTE MARKETINGMÆSSIGE UDFORDRING I 2017?

At skabe nye marketingstandarder sammen med vores kunder, så vi kan udkonkurrere dem, som hænger fast i gamle strukturer og vaner. Vi arbejder derfor med at udvikle OMDs kompetencer og rådgivning, så vi er i stand til at omsætte udviklingen til muligheder og forretningsmæssig fremdrift.

HVOR FINDER DU DIN FAGLIGE INSPIRATION?

Jeg er blevet kræsen med tiden. Der er meget støj i vores branche, og mange perspektiver, der blot er maskerede salgsbudskaber. For mig skal faglig inspiration gøre det muligt at blive sin egen fagligheds sigøjner. Dvs. identificere de blinde pletter, der gør det muligt at se på sin faglighed udefra for dermed at berige den. Det gør jeg primært gennem bøger, gennem samtaler og gennem mit blog-feed.

HVIS DU SKULLE GIVE BRANCHEN EN FAGLIG OPSANG HVAD SKULLE DET SÅ VÆRE?

Jeg synes for ofte metoden i vores branche er at potensere behov og ophidse til frustration. Det er blevet normen at sælge brænde til et bål, man selv holder ved lige. Fornyelsestvangens første offer er den fælles tradition, og jeg kunne godt tænke mig, at vi som branche i fællesskab sikrede, at tankegodset i vores disciplin ikke fortsat vulgariseres.

HVIS 2017 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Hvis vi i OMD har formået at tilføre maksimal værdi i samarbejdet med vores kunder, sådan at de fortsat oplever, at det er en konkurrencemæssig fordel at samarbejde med os.