Erfaring

Carsten begyndte sin karriere som i 2001 som Brand Manager i Topdanmark Forsikring, hvorefter hans karriere tog fart, da han i 2005 startede i Danske Bank som First Vice President i Group Communication. Gennem sine otte år hos Danske Bank og Danica Pension har Carsten bestridt adskillige lederroller inden for marketing, kundetilfredshed, forretningsudvikling og salgskoncepter. I juni 2016 skiftede Carsten Danica Pension ud med stillingen som Senior Vice President og Head of Marketing & Customer Base Management hos YouSee.

Motivation

Carsten Elmose er en stærk marketing- og kommunikationsprofil, der gennem sit virke i Danske Bank har fået en bred faglig og datadrevet tilgang til planlægning af marketing- og kommunikationsstrategier. Carsten har specielt

udmærket sig ved at være frontfigur og hovedarkitekt bag kommunikationen i forbindelse med den succesfulde lancering af MobilePay hos Danske Bank. i 2016 skiftede Carsten Danske Bank ud med endnu en af de helt store udfordringer i dansk marketing, nemlig Senior Vice President og Head of Marketing positionen hos YouSee. Her har Carsten allerede skabt synlige resultater og formået at samle produktgrupper og skabe en spændende retning for koncernens “nye” forbrugerbrand. Det er for sit faglige kompetenceniveau og sine ledelsesevner, at Carsten i 2017 er en del af The M List.

HVAD ER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2016?

Introduktion af Danica Pension Sundshedspakke med Second opinion fra Best Doctors, samt at sætte et nyt og mere effektivt marketing organisatorisk setup for YouSee, som vil sætte os i stand til at kunne favne sammenlægningen af YouSee og TDC, og blive endnu bedre til at anvende et bredt mediemix i vores fremtidige kommunikation.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SKUFFELSE I 2016?

Svært at svare på – synes ikke der har været decideret store skuffelser (som tåler dagens lys) 🙂

HVAD ER DIN STØRSTE MARKETINGMÆSSIGE UDFORDRING I 2017?

At få skabt en stærk ny platform – internt og eksternt – som effektivt kan udnytte de konkrete fordele, som YouSee har i forhold til konkurrenterne, og herigennem øge loyaliteten og salget.

HVOR FINDER DU DIN FAGLIGE INSPIRATION?

Hos mine dygtige kollegaer – både nuværende og tidligere kollegaer. Samt at udlede de vigtigste læringer fra andre cases (andre brancher, internationalt osv.).

HVIS DU SKULLE GIVE BRANCHEN EN FAGLIG OPSANG HVAD SKULLE DET SÅ VÆRE?

God kommunikation og marketing er ikke kunst, men handler dybest set om (genuint) at forstå dine kunder og koble det til virksomhedens strategi. Synes for mange forsøger at ophøje marketing til meget mere end det.

HVIS 2017 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

At jeg og mine afdelinger har bidraget til, at YouSees kunder bliver endnu mere loyale, at de køber endnu flere af deres produkter og løsninger hos os, og at de anbefaler os til alle deres venner og bekendte, så vi også får en masse nye kunder i butikken.