Erfaring

Claudio Sebastian har igennem hele sin karriere været selvstændig. I 2007 stiftede han Deducata Online Marketing, som han også selv fungerede som CEO i. Herefter stiftede han i 2010 bloggernetværket BloggersDelight.dk samt Atcore, hvor han også i dag fungerer som CEO.

Motivation

Igen i år er Claudio Sebastian Gullak en del af The M List for sin evne til at tænke nyt og gå forrest. Særligt når det gælder datadrevet og digital marketing. Claudio Sebastian er en serieiværksætter, som om nogen forstår at gøre digitale ideer til succesfuld forretning. Derudover er han med sin dybe faglighed og store passion en inspirerende foredragsholder såvel som leder. Hans visionære sind er dog ikke på bekostning af hans faktuelle viden, da han er yderst datadrevet i sin tilgang til marketing. Alt i alt er Claudio Sebastian en visionær og entreprenant marketer med fingeren på pulsen.

HVAD ER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2016?

Afsender på én af verdens første reelle Omnichannel marketing cases, hvori det centrale omkring Omnichannel Marketing, kobling af datapunkter for profil-genkendelse på tværs af alle kontakterpunkter, er skabt, og instore besøg og/eller køb kan spores tilbage til budskaber i digitale kontaktpunkter og vice versa.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SKUFFELSE I 2016?

Fortsat lav digital modenhed blandt mange annoncører.

HVAD ER DIN STØRSTE MARKETINGMÆSSIGE UDFORDRING I 2017?

At omstille C20 virksomheders forståelse for, hvori forskellen ligger i, at have kundefokus og være kundecentrisk, og hvilke investeringer denne datadrevede kundecentriske tilgang kræver ift. organisation, kompetencer, platforme m.m., og at horisonten på investeringsafkast er længere end den klassiske digitale Performance tankegang.

HVOR FINDER DU DIN FAGLIGE INSPIRATION?

I samarbejdet med vores fantastiske fremsynede kunder og partnere, der giver os mulighed for at udvikle de mange innovative marketingløsninger vi arbejder på.

HVIS DU SKULLE GIVE BRANCHEN EN FAGLIG OPSANG HVAD SKULLE DET SÅ VÆRE?

Tanker fra en Digital Native med 15 års erfaring: Digital er data og indsigt. Data fra flere og flere adfærdssignaler fra slutkunden, hvor indsigt bør benyttes til at skabe øget kundetilfredshed. End-2-End tracking for vores kunder, således at digitale investeringer kan føre til direkte målbare resultater og forretningsmæssig værditilvækst.

HVIS 2017 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Vi skal have udbredt budskabet om, at det er nu danske virksomheder skal investere i deres digitalisering, hvis de vil være rustet til fremtidens konkurrence.