Erfaring

I 2008 startede Claus hos Omnicom Media Group i mediebureauerne OMD og PHD som Quality Project Manager. Herefter har han været Insight Director hos Omnicom MediaGroup, Group Director i InsightGroup og strategisk direktør i OMD. Claus har siden 2014 været administrerende direktør i PHD Copenhagen

Motivation

Siden Claus Andersen begyndte sin karriere hos Omnicom Media Group i 2008, har han i den grad gjort karriere og sidder nu på toppen af PHD som administrerende direktør. Claus er en fremtrædende marketer med en stærk analytisk profil og en god kommunikator for PHD og mediebureaubranchen i al almindelighed, som gør ham svær at overse. Igen i 2016 har PHD opnået flotte økonomiske resultater med Claus ved roret samt diverse brancheanerkendelser for Claus’ og bureauets arbejde. PHD har blandt andet vundet Rambuk’s Content Activation Pris for Anti-ryge kampagnen “Cool uden Røg” for Kræftens Bekæmpelse. Med Claus’ flotte resultater og hårdtarbejdende tilgang til sit metie er han igen en selvskreven kandidat til dette års The M List.

HVAD ER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2016?

Sammen med resten af PHD har vi flere gange vist, at vi kan sætte dagsordenen med kampagner og strategier, som bygger på et solidt marketingstrategisk fundament i kombination med både innovative og effektive løsninger.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SKUFFELSE I 2016?

Jeg er af natur en meget optimistisk person og har ikke nogen skuffelser, som skiller sig markant ud. Der er altid nogle udfordringer og begrænsninger, som gør det svært at opnå perfekte resultater hele tiden, men dem arbejder vi løbende i hele vores organisation på at overkomme.

HVAD ER DIN STØRSTE MARKETINGMÆSSIGE UDFORDRING I 2017?

Fortsat at hjælpe de annoncører, vi arbejder for med at skabe forretningsmæssig succes gennem deres marketingindsats – samt at dokumentere denne.

HVOR FINDER DU DIN FAGLIGE INSPIRATION?

Overalt. I artikler og faglitteratur, men i lige så høj grad i litteraturen, i samfundsdebatten og i mødet med mennesker fra andre industrier, som kan inspirere mig til at tænke nyt.

HVIS DU SKULLE GIVE BRANCHEN EN FAGLIG OPSANG HVAD SKULLE DET SÅ VÆRE?

Jeg kunne godt tænke mig, at der var endnu mere fokus på forbrugeren, når der udtænkes og planlægges kampagner. Det ville skabe bedre resultater for annoncørerne, men også mere relevans for den enkelte forbruger.

HVIS 2017 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Så skal 2017 være et år, hvor jeg kan se tilbage på, hvordan vores arbejde har hjulpet annoncørerne til bedre resultater og samtidig har været dagsordenssættende med strategisk arbejde byggende på et solidt teoretisk og indsigtsbaseret fundament.