Erfaring

Fra 1995-2002 stiftede David tre forskellige digitale bureauer, hvorefter han i 2002 startede hos ad pepper media international som Managing Director of Pentamind/PepperTech. I 2008 skiftede han til In2media som Business Development Director, Engagement Partner hos Quartz+Co i 2011 og sidenhen Business Catalyst hos 42 Associates (nu Monitor Deloitte). David har siden 2015 været Director i Deloitte Digital Nordic.

Motivation

David Heilmann er en spændende digital marketer, der over årene har været med til at præge den danske digitale agenda. Hans karriere eksemplificerer den udvikling og konkurrence, konsulenthusene p.t. giver den klassiske bureaubranche. David har opbygget flere virksomheder med fokus på klassisk digital kommunikation og site-løsninger, arbejdet hos bureauer med teknologisk produktudvikling og er i dag i spidsen for Deloitte Digital som Digital Director. En stilling der kræver kompetencer inden for forretningsstrategisk innovation og transformation. Dette gør David til en unik profil, der har ført sine faglige kompetencer i en relevant og konkurrencemæssig stærk retning, der er stor efterspørgsel på. David er en inspirerende og stærk profil for både sit team, kollegaer og resten af branchen, hvorfor han er en del af dette års The M List.

HVAD ER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2016?

Succesfuld lancering af Deloitte Digital i Danmark/Norden.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SKUFFELSE I 2016?

TRUMP.

HVAD ER DIN STØRSTE MARKETINGMÆSSIGE UDFORDRING I 2017?

At få vores kunder til at anerkende behovet for en struktureret tilgang til innovation. Jeg tror oprigtigt, at det er en nødvendighed for at klare sig godt i fremtiden.

HVOR FINDER DU DIN FAGLIGE INSPIRATION?

Fra netværket uden for vores industri. Det som “ikke-marketingfolk” taler om, men som drejer sig om marketing er altid relevant at lytte til.

HVIS DU SKULLE GIVE BRANCHEN EN FAGLIG OPSANG HVAD SKULLE DET SÅ VÆRE?

Hverken kreativitet, teknologi, data eller andre enkelt discipliner kan noget på egen hånd. Det er samspillet, der er relevant.

HVIS 2017 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Parallelt med drift og optimering af kerneforretningen, bør måden vi alle arbejder med innovation på, sættes i struktur så det bliver en gentagende og pålidelig værdiskabende aktivitet.