Erfaring

Flemming Rasmussen startede sin karriere hos L’Oréal og senere Mediaedge CIA, hvorefter han i 2000 kom til TV 2. Her har han lige siden indtaget rollensom kommerciel direktør for landets næststørste mediehus.

Motivation

Flemming Rasmussens professionelle karriereforløb tæller en række flotte synlige resultater hos TV 2. Flemming har som kommerciel ansvarlig i virksomheden formået at gå til udfordringer med en vedvarende optimisme og et stort drive i en ellers stærkt konkurrencepræget branche. Flemmings eksekveringsevner og hans fokus på, hvordan kreativitet og nytænkende seerkoncepter kan øge effekt og visninger, har gjort ham til en spændende kommerciel marketingprofil. Flemming skal anerkendes for sin implementering af en digital transformationsstrategi, som senest har skudt den digitale omsætning i vejret med flotte tocifrede vækstrater og med indikationer om en udvikling, der peger i samme retning for mediekoncernen. Flemming Rasmussen er en stærk kommerciel marketer på årets The M List.

HVAD ER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2016?

At vi er lykkedes med det, mange andre taler om, vi udlever nemlig en digital transformation i praksis i hverdagen. Vores digitale omsætning er de sidste tre år steget med omkring 30 % om året, vel at mærke mens tv-kerneforretningen overordnet set er stabil. Det betyder, at vores digitale forretningsområder står for cirka 2/3 af vores samlede omsætningsvækst. TV 2 PLAY har netop passeret 300.000 kunder, det er jeg rigtig stolt af.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SKUFFELSE I 2016?

At det traditionelle tv-reklameprodukt ikke får den anerkendelse, det fortjener. Her taler jeg ikke kun om TV 2 men om branchen som helhed. For situationen er den, at tv-kategorien samlet set aldrig har virket bedre. Fra min stol ser det ud til, at der sker en irrationel overallokering til digital, når man ser på, hvilke medier der genererer salg og ROI på veldokumenterede målinger.

HVAD ER DIN STØRSTE MARKETINGMÆSSIGE UDFORDRING I 2017?

Hver eneste nat laver vi omkring en milliard beregninger af PLAY-abonnenternes brugeradfærd og kan på den baggrund lave unikke indholdsanbefalinger og personaliseret kommunikation til hver eneste PLAY-abonnent. I 2017 SKAL vi nå endnu længere med alle aspekter af databerigede mediekontakter, og vi skal kunne levere flere personaliserede kundeoplevelser.

HVOR FINDER DU DIN FAGLIGE INSPIRATION?

I en tid hvor de traditionelle værdikæder i mange brancher bliver udfordret, så søger jeg inspiration hos både de virksomheder som disrupter eksisterende brancher udefra, men måske i særlig grad hos de virksomheder, som har evnet at innovere deres egen forretning.

HVIS DU SKULLE GIVE BRANCHEN EN FAGLIG OPSANG HVAD SKULLE DET SÅ VÆRE?

Det kan undre mig, at der fra annoncørsiden ikke er mere fokus på fraud, transparens, kvalitet, veldokumenteret ROI, tech fees etc. Jeg savner at se den modige marketingdirektør træder frem på scenen og fortælle om, hvilke medier og platforme der reelt skaber den største værdi i hans/hendes værdikæde

HVIS 2017 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Så skal vi fastholde vores digitale vækstrater fra de seneste par år, og vi skal være nået markant længere med alle aspekter af databerigede mediekontakter.