Erfaring

Jacob startede som Key Account Manager hos OMD i 1999. Herefter var han mange år i ledelsen hos ad pepper media – først som Managing Director og senere som Director of Northern Europe. Herefter sad han et par år som Chairman og Founder hos Vertic Media og blev efterfølgende Managing Director Nordic hos GoViral i en årrække. De seneste par år har Jacob været Vice President of Sales hos AOL Platforms, inden han i 2015 blev CEO for AudienceProject.

Motivation

Jacob Lachmann er en internationalt orienteret medieprofil, der har haft succes inden for mediebranchen, hvor han i dag sidder som CEO og i spidsen for AudienceProject, som er en af de største platforme inden for målgruppevalidering i Norden. Jacob bidrager med sit høje kompetenceniveau inden for nytænkende medieservices/produkter til AudienceProjects udvikling og retning, hvor virksomheden på kort sigt har landet flere aftaler med store virksomheder som Krak, Rocket Fuel og Widespace og en endnu større samabrejdsaftale med Google. Jacobs arbejde inden for digital marketing/services, hvor han kombinerer den klassiske markedsresearch med den nyeste teknologi og paneldata og gennem denne innovation og produktudvikling er med til at transformere det danske mediebillede. Det sikrer ham en plads på dette års The M List.

HVAD ER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2016?

AudienceProject er inde i en rasende udvikling og har fået mange nye spændende kunder, partnere og medarbejdere, samtidig med at vi har lanceret en række nye produkter og udvidet vores geografiske scope. At lykkes med at drive den store vækst uden at ødelægge den energiske startup kultur, serviceniveauet og levere til vores høje ambitioner i produkterne, er jeg meget stolt af på egne og medarbejdernes vegne.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SKUFFELSE I 2016?

Jeg er en uforbederlig optimist, og mener at vi sagtens kan vokse mere!

HVAD ER DIN STØRSTE MARKETINGMÆSSIGE UDFORDRING I 2017?

Den spæde revolution er i gang, men vi skal have skabt større strategisk forståelse for skiftet fra at købe medier til at købe audiences. Det skal højere op på agendaen hos medier, annoncører og bureauer.

HVOR FINDER DU DIN FAGLIGE INSPIRATION?

Primært i samspillet mellem medarbejdere, kunder og partnere. Vi har bla. en kultur i AudienceProject, hvor de forskellige teams præsenterer teknologiske eller kommercielle idéer til interne pitches og speaks hver måned, hvilket giveret uvurderligt input.

HVIS DU SKULLE GIVE BRANCHEN EN FAGLIG OPSANG HVAD SKULLE DET SÅ VÆRE?

Datadrevne virksomheder bliver morgendagens vindere. Alligevel oplever jeg, at alt for få forstår hvordan de indsamler, systematiserer og aktiverer data.

HVIS 2017 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

At håndtere vores vækst så vi samtidig kan fastholde virksomhedens DNA. 2017 bliver utroligt spændende!