Erfaring

Johan startede sin karriere som Marketing Intern hos Gilette i 2003 og blev derefter Nordic Brand Manager hos Motorola, inden han blev Marketing Managerfor Hutchison 3G. I 2009 kom han til Norwegian Air Shuttle, hvor han i dag sidder som Head of Marketing and Communications samt Head of Regional Marketing, Europe.

Motivation

Johan Bisgaard Larsen er en marketer fuld af spændende og udfordrende visioner og stærke datadrevne og brede marketingkompetencer. Han har været med til at slå Norwegians navn fast i Danmark gennem nytænkende og digitalt orienterede marketingtiltag, der i dén grad har fået noget ud af den investerede reklamekrone. Johan er som person målrettet og ambitiøs, og har siden sidste års medvirken på The M List fået det overordnede ansvar for regional marketing i Europa, hvilket endnu engang understreger, hvorfor han igen i år er at finde på listen.

HVAD ER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2016?

At indfri vores ambitioner i Europa og få lov til at lede og positionere Norwegian europæisk er en stor ære for mig. Internationaliseringen vi er i fuld gang med, har krævet en regional omstilling/effektivisering, og jeg er stolt af at have indført denne omstilling sideløbende med eksekveringen af de europæiske ambitioner

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SKUFFELSE I 2016?

Jeg har høje krav overfor mig selv om at være en autentisk og synlig leder i mine markeder. Her har jeg måtte indse, at jeg som nybagt far sammen med den regionale omstilling vi har gennemført i 2016, ikke helt har levet op til mine egne krav.
HVAD ER DIN STØRSTE MARKETINGMÆSSIGE UDFORDRING I 2017?
At få yderligere øget det europæiske kendskab til Norwegian i både eksisterende og nye markeder

HVOR FINDER DU DIN FAGLIGE INSPIRATION?

Inspiration kan komme flere forskellige steder fra; artikler, konferencer, ny forskning, netværk, kollegaer, politik og sport. Personligt er jeg nysgerrig og åben af natur og søger ny inspiration proaktivt. Det er vigtigt for mig at holde min læringskurve opadgående. Endvidere er jeg heldig at omgive mig med virkelige dygtige mennesker, der kan holde mig skarp.

HVIS DU SKULLE GIVE BRANCHEN EN FAGLIG OPSANG HVAD SKULLE DET SÅ VÆRE?

Bryd med den traditionelle tilgang. Flybranchen mener jeg stadig er meget traditionel i sin tilgang til at sælge flybilletter. På mange måder sælger man stadig flybilletter, som man gjorde i gamle dage. Jeg mener branchen har brug for “disruption” og nytænkning i hele værdikæden. Der er et stort forbedringspotentiale med de digitale muligheder, der nu findes og er på vej.

HVIS 2017 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Så vil jeg se tilbage på et 2017 med tydelige aftryk fra mit team i form af international vækst og resultater. Det eksisterende vil være udfordret og min læringskurve vil fortsat være opadgående.