Erfaring

I 2005 skød Peter sin karriere i gang med en stilling som Senior Account Manager hos Kunde & Co., hvor han var i fem år indtil han i 2010 blev medstifter af Autobutler, hvor han lige siden har været CMO.

Motivation

Peter Michael Oxholm Zigler er en af de visionære og digitale marketers, der fortjener en plads på dette års liste. Dog er det ikke det digitale, der er udgangspunktet for Peters arbejde. For ham ligger succesen i at udvikle en disruptiv digital løsning i krydsfeltet mellem marketing og digitalt samt evnen til at forstå globale forburgeres behov efter en filosofi om, at morgendagens forbrugere vil have “mindre bøvl og mere kontrol”. Peter har vundet flere priser for Autobutler, som har til formål at digitalisere bilværksteder og ændre forbrugeradfærden omkring tilgangen til bilværksteder i Nordeuropa. Som kronen på værket blev Autobutler i 2016 solgt til den franske bilgigant PSA, og det bliver spændende at følge virksomhedens globale udrulning. Peter er en visionær marketer med den rette succes og ikke til at komme uden om som profil.

HVAD ER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2016?

At sælge Autobutler til franske PSA efter at have bygget forretningen op fra 0 til at være Europas største inden for sit felt.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SKUFFELSE I 2016?

At komme til erkendelsen at “ting tager tid”.

HVAD ER DIN STØRSTE MARKETINGMÆSSIGE UDFORDRING I 2017?

At få opbygget og konsolideret Autobutlers position på tværs af fem europæiske markeder.

HVOR FINDER DU DIN FAGLIGE INSPIRATION?

Ikke i teori. I praksis. Hvor som helst og når som helst. Ved at have en grundlæggende nysgerrig opmærksomhed krydret med en kritisk eftertænksomhed.

HVIS DU SKULLE GIVE BRANCHEN EN FAGLIG OPSANG HVAD SKULLE DET SÅ VÆRE?

Hvorfor skulle jeg det? Branchen bestående af individerne bag er mere end normalt kompetente til at tænke selv.

HVIS 2017 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Det samme som gengivet i mine målsætninger ovenfor.