Erfaring

Sanna begyndte sin karriere med 10 år i Procter & Gamble, hvor hun sluttede af i en stilling som European Marketing Manager. Herefter bestred hun topposter i først Synoptik og herefter Reckitt Benckiser Scandinavia. Siden 2008 har hun være fuldtids bestyrelsesmedlem og sidder i dag i 13 bestyrelser for både danske og internationale virksomheder. Herunder bl.a. BoConcept A/S, SAS & BabySam.

Motivation

Sanna Suvanto-Harsaae er en kommercielt tænkende marketer, som i kraft af sit virke som fuldtidsbestyrelsesmedlem repræsenterer marketing på C-level i diverse bestyrelser. Hun har erfaring med både danske og internationale virksomheder inden for særligt FMCG, fødevarer, retail og B2B orienterede virksomheder, hvilket understreger, at hendes marketingfaglighed favner bredt. Ud af de 13 bestyrelsesposter hun besidder, er hun bestyrelsesformand i de syv. Sanna er i marketingforstand en magtfuld dame, og hun blev bl.a. kåret som den tredje mest betydningsfulde erhvervskvinde i Finland i 2016. Sanna er en marketer på højeste niveau, som igen i år hører til blandt årets profiler.

HVAD ER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2016?

Business turnaround x3.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SKUFFELSE I 2016?

Ikke at have fundet bedre vej til at få betalt for “valued added” intiativer.

HVAD ER DIN STØRSTE MARKETINGMÆSSIGE UDFORDRING I 2017?

Højt konvertering fra trafik til salg begge i ecom og butik. Step chane ROMI.

HVOR FINDER DU DIN FAGLIGE INSPIRATION?

TwitterSlush (nordens bedste start up messe i Helsinki).

HVIS DU SKULLE GIVE BRANCHEN EN FAGLIG OPSANG HVAD SKULLE DET SÅ VÆRE?

Marketing uden salg er som at flirte i mørket, ingen ved om det fungerer. Eller som ex CEO på P&G har sagt “if it sells it is strategy” dvs. se nu till at førstå result regning. Morgendagens bedste marketer er matematiker!

HVIS 2017 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Øget absolut bruttomarginal efter marketing.