Erfaring

Claudio startede allerede under studierne som online marketingansvarlig for SPAMfighter.com. I 2007 blev han CEO for Deducta, og i årene herefter både startede og investerede han i en række forskellige onlineforetagender. I 2010 startede Claudio Atcore, som han i dag stadig er CEO for, og samme år startede han samtidig Bloggers Delight, hvor han i dag er bestyrelsesmedlem.

Motivation

Claudio Sebastian Gullak er en driftig herre, og skal man følge hans tempo, må man løbe overordentligt stærkt. Claudio har en hel stribe succesfulde foretagender på cv’et, er fagligt kompetent i specielt digital marketing- og forretningsstrategi, og dertil evner han at kigge ind i krystalkuglen og ramme rigtigt, når han udstikker nye retninger. Dette har været opskriften på at
opbygge og drive Atcore til en position, hvor bureauet kan kalde sig for ét af Danmarks førende inden for automatiseret, databaseret og kundecentrisk marketing. Claudio er en velrenommeret taler og forfatter, en respekteret leder og en stærkt visionær marketer, og han er dermed en oplagt The M List-profil igen i år.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

Vi har i 2017 lanceret vores anden store kundeløsning, baseret på vores SEVENCX Framework, som vi har udviklet på siden 2013. Et framework, der undersøtter den datadrevne og kundecentriske tilgang til marketing, salg og kundeservice i den digitale verden.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

Don’t let today’s disappointments cast a shadow on tomorrow’s dreams.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

At simplificere den komplekse sammensmeltning af marketing, salg og kundeservice, til at handle om én ting: Den gode kundeoplevelse. Dette er nøglen til fremtidig vækst og bedre positionering for danske virksomheder. Hos Atcore, er vi langt på denne rejse, og vil arbejde hårdt i 2018, på at gøre det nemt for beslutningstagere, at se retningen.

Hvor finder du din faglige inspiration?

I samarbejdet med vores fantastiske fremsynede medarbejdere, kunder og partnere, der giver os mulighed for at udvikle de mange innovative marketingløsninger, vi arbejder på i Atcore.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Konsulenthusene: Her bruger man ikke så ulideligt meget tid på at skulle fejre sig selv hele tiden med lister, awards og analyser.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

At udkomme med min bog omkring datadrevet og kundecentrisk digitalisering.