Erfaring

David begyndte sin karriere som Assistant Account Manager i 1999 og sidenhen Account Manager hos Kunde & Co. Efterfølgende har David siddet som Strategic Planner og Concept Manager hos IC Companys. For ni år siden valgte David at prøve kræfterne af i telebranchen, hvor han i dag sidder som Vice President Consumer Market for teleselskabet 3 i Danmark, efter at være blevet rekrutteret internt til jobbet fra stillingen som Head of Marketing & CRM.

Motivation

David Elsass er manden bag konceptet 3LikeHome samt de senere års iøjefaldende og succesfulde kampagner fra 3. Han har gennem de seneste år i telebranchen præsteret på et marketingmæssigt højt og differentieret niveau, der ofte har sat 3s konkurrenter til vægs. Gennem sin forbrugerorienteredetilgang til marketing, skaber og tilbyder David innovative produkter og services til sine kunder, og han har derigennem bidraget til 3s vækstmål og forstærket virksomhedens position på et presset marked. David er en fremadstormende og opdateret marketer, der kan fremvise de rette resultater på egne og sin virksomheds vegne, hvilket uden tvivl placerer ham på The M List endnu en gang.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

En markant vækst af kundebasen gennem et konstant højt salg og en kraftigt stigende kundeloyalitet. Strategisk håndtering af EU’s roaming direktiv, som med snilde og god planlægning blev til en konkurrencemæssig fordel. Indtagelse af nye kundesegmenter med udvikling af stærk familie-proposition.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

Ingen.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

Sikre at 3 fortsat vil være foran konkurrenterne i forhold til kundeoplevelse, produktinnovation og effektivitet. Sikre en endnu tydeligere sammensmeltning mellem kanaler og touchpoints. Sikre maksimal ROI på marketinginvesteringen.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Kundernes adfærd er den største kilde til inspiration. Digitaliseringen har skabt markant øgede forventninger til teleselskaberne, hvilket vi kun kan honorere gennem kundeorienteret innovation.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Stor cadeau til Plenti (Peter Magbæk og Morten Strunge) for at bygge et stærkt brand gennem en stærk proposition. Det er altid godt at blive udfordret af nye spillere på markedet, så man sikrer sig, at man altid er på tæerne.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

(Igen) markant vækst i kundebasen. Lave omkostninger, høj effektivitet.