Erfaring

Dorthe startede sin karriere hos Metrics, OMD allerede mens hun studerede. Efter at have færdiggjort sin uddannelse, blev hun Business Analyst, herefter Manager, for i 2005 at blive direktør for bureauet. I 2007 skiftede Dorthe til BrandScience i Omnicom med titlen Nordic Director, og i 2012 blev hun Managing Director hos OMD. I dag sidder hun som koncerndirektør, COO i JP/ Politikens Hus.

Motivation

Dorthe Bjerregaard-Knudsen er en marketer, der rummer stor kompetencemæssig mangfoldighed, og som har taget et flot karriereskridt fra CEO i et mediebureau til en af de mest eftertragtede positioner i et større dansk mediehus. Det er netop med baggrund i sine mange års erfaring fra mediebranchen, at Dorthe besidder stor mediefaglig kompetence foruden solid kommerciel og salgsmæssig indsigt. Disse evner har hun taget med sig til JP/Politikens Hus, hvor hun som koncerndirektør viser stærke digitale og analytiske kompetencer gennem nytænkende medieinitiativer som fx Ekstra Bladet +. Dorthe er herudover en stærk leder og kommunikatør. Evner man i et mediehus som JP/Politiken med mange stærke og forskelligartede holdninger, i den grad har brug for. Dorthe er en stærk og selvskreven medieprofil på årets The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

I år er vi lykkedes med at tydeliggøre redigerede kvalitetsmediers særlige position og tilbud til annoncørerne med lancering af vores kvalitetsløfte. Vi tilbyder en fundamentalt anden sikkerhed og kvalitet end åbne platforme, hvor enhver kan uploade egen produceret indhold. Alt indhold hos os skal godkendes og følger klare etiske standarder.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

Den manglende anerkendelse af den konkurrencesituation vi står i, og dermed manglende forståelse for de markeder vi opererer på, som spændte ben for vores fulde opkøb af Børsen.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

At få markedet med på en større ambitiøsitet ift. digitale valutaer. Det giver åbenlyst mening, at købe tid ind sammen med de brugere man vil ramme. Med tid kommer effekten. Så lad os fokusere på tid fremfor alle genvejene, også når prisen skal opgøres. Det fordrer udvikling af teknologierne og af auditeringerne.

Hvor finder du din faglige inspiration?

I branchemedier, ved besøg hos mediehuse i andre lande og ved generelt at holde øje og følge med i hvad andre finder på, og hvordan forbrugsvaner ændrer og udvikler sig.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Jeg synes, det er spændende at følge udviklingen hos medie(huset) ChriChri. Hvordan det startede som et onlinemedie, til nu også at udgive fysiske magasiner, drive forlagsvirksomhed og senest tv i samarbejde med YouSee. Der er fart over udviklingen og masser af drive og mod.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Så skal det være et år, hvor vi kan se tilbage og være tilfreds med målopfyldelsen og vores relative udvikling i markedet, hvor vi har fået søsat nye initiativer, der er kommet lovende fra start, og hvor vi er kommet et godt stykke videre i vores transformation i måden vi arbejder på og er organiseret.