Erfaring

Fra 1999 var Jakob projektleder hos bl.a. Sygeforsikringen “danmark” og Danmarks Idrætsforbund, før han i slutningen af 2007 kom til Pentia som Senior Project Manager. De seneste ti år har Jakob arbejdet sig kontinuerligt op ad Pentias interne karrierestige, og efter at have bestredet stillinger som både Head of Project Management, CPO og COO har Jakob siden 2016 været CEO og partner hos det digitale bureau.

Motivation

Knap tyve år i branchen, ti af dem hos Pentia, har sikret Jakob Stampe et bundsolidt erfaringsgrundlag, der har gjort ham til en anerkendt og dygtig digital rådgiver med gode kommunikations- og ledelsesevner. Pentia er kendt for at være et bureau, hvor skarpe hjerner får lov at boltre sig, men hvor også en stærk faglig professionalisme er i højsædet, og denne ånd har Jakob i den grad formået at føre videre i sit virke som husets CEO. Fra at have været en anerkendt it-virksomhed er Pentia i dag en tung spiller på den digitale bureauscene, og en del af den ære må tilfalde Jakob, der har turdet satse på nye forretnings- og kompetenceområder, og hvis lederegenskaber høster stor anerkendelse blandt medarbejdere såvel som kunder og samarbejdspartnere. Vi er glade for at byde Jakob velkommen som ny The M List-profil.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

Hvis jeg skal pege på én enkelt ting, så står kåringen af Pentia som Europas sjoveste arbejdsplads som det største. Derudover har vi haft succes med en række spændende projekter, der har afspejlet vores forretningsmæssige tilgang til kunden. Vi fik også en mængde digitalt ambitiøse kunder om bord, hvilket matcher vores strategi for fremtiden.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

Vi har tabt to rigtig interessante udbud. Det er aldrig rart at tabe.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

I IT-branchen siger alle, at vi kan det samme. I praksis er det ikke rigtig. Der er mange, der lover mere, end de kan holde. Her er det en udfordring at formidle,at vi rent faktisk er nogle af dem, der kan. Og så skal man være klar i spyttet, når man afklarer, hvad det er, kunden har betalt for. Ellers ender man med at sælge elastik i metermål.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Fra kolleger. Vi har i årevis ansat ud fra filosofien om, at man skal ansætte folk, der er klogere end én selv, så det er her, jeg høster størstedelen af min inspiration og viden. Ellers gør jeg brug af netværk, kunder, diverse blogs samt fagbøger.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Christian Ruud, vores CCO, og min daglige makker og sparringspartner. Han har i dén grad været katalysator for og medvirkende til, at Pentia har løftet sig til nye højder.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Så skal vi få en god start på vores nye treårige strategi. Vi er i efteråret ved at lægge sidste hånd på næste kapitel i Pentias udvikling, og 1/1-18 markerer den praktiske start på den videre udvikling af virksomheden. Vi glæder os.