Erfaring

Jeanette startede karrieren i 1991 som marketingansvarlig hos først Baltica Forsikring, senere Schultz Information og dernæst Nykredit. I 2001 rykkede hun til Carl Bro Group som kommunikationsdirektør, og i 2006 vendte hun tilbage til forsikringsbranchen i en stilling som Nordic Director Corporate Communications & CSR for Codan. Siden 2014 har hun siddet som Senior Executive VP, Head of Group Marketing & Communications hos Danske Bank.

Motivation

Med et CV, der tæller topstillinger i kommunikations- og marketingafdelinger i nogle af landets største penge- og forsikringsinstitutter, kan der ikke herske tvivl om Jeanette Fangel Løgstrups evner som kommunikations- og marketingprofil samt leder. Jeanettes indsats hos Danske Bank, der ved hendes ankomst led under et haltende image, er gået de færrestes næse forbi. Banken blev i 2017 af en stribe danske bureaudirektører peget på som dén annoncør, der har været bedst til at imødekomme markedsudviklingen i sine marketing- og kommunikationsindsatser de seneste år. Jeanettes tårnhøje kompetenceniveau blev da også i januar 2017 velfortjent hædret med en titel som “Årets CMO” af Berlingske Business. Jeanette er på dette grundlag ikke til at komme udenom på The M List, hvor hun igen i år er en selvsagt profil.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

Vores relativt nye MarCom organisation har flyttet sig rigtig meget det seneste år og har leveret mange resultater på tværs af forretningsområder og markeder. Samtidig var jeg personlig meget glad for at blive valgt til Årets CMO 2017.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

Der har ikke været større skuffelser, men nogle gange tager ting længere tid, end man ønsker sig.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

Vi skal fortsætte med at understøtte forretningen i at skabe den bedste kundeoplevelse på tværs af kanaler. Samtidig vil vi også have fokus på at styrke virksomhedens brand.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Det gør jeg dels ved at deltage i eksterne konferencer mv. i ind- og udland. Dels ved at læse relevant faglitteratur. Men allervigtigst er det at have mange dygtige kolleger omkring mig – de inspirerer mig hver dag.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

eg er generelt imponeret over at se, hvordan mange virksomheder er i gang med en stor transformation også inden for marketing – og også den hast hvormed kolleger i branchen arbejder på at tage de nye digitale muligheder til sig. Det handler om at vise, hvordan marketing kan skabe værdi i en ny tidsalder.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Vi skal fortsætte med at bidrage til at gøre Danske Bank attraktiv for både nuværende og nye kunder. Samtidig skal vi fortsat arbejde med at styrke vores brand. Endelig vil jeg gerne have glade og engagerede medarbejdere i mit område, som udvikler sig og lærer nyt.