Erfaring

Karen startede sin karriere hos Unilever i 1988 som Marketing Trainee, og de næste 20 år fungerede hun som Marketing Manager i både ind- og udland for nogle af Unilevers største brands. Efter et års tid som selvstændig kom Karen i 2010 til Københavns Lufthavne, hvor hun har haft sin gang siden, og de seneste seks år har hun siddet som E-commerce & Marketing Director.

Motivation

Karen Bender har et marketingfagligt kompetenceniveau og en drivkraft, som kun de færreste formår. De resultater, hun i høj grad har været med til at skabe for Københavns Lufthavne, taler deres tydelige sprog herom. Bl.a. er både trafik på og indtægter fra lufthavnens digitale platforme fordoblet de seneste år, og samtidig har lufthavnens marketing- og e-commerce-initiativer med Karen som ansvarlig hevet en stribe af priser hjem. Her kan nævnes en række internationale branchepriser for online tilstedeværelse, en dansk e-handelspris, tre Danish Digital Awards og en Danish Internet Award for tilstedeværelse på sociale medier. Karen figurerede også i både 2016 og 2017 på The M List, har været nomineret som årets CMO tidligere og med succesraten på de marketinginitiativer, hun fortsat søsætter, er hun igen i år at finde på The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

Min dygtige afdeling og de resultater, som de har opnået, både via vores kommunikation (tv, sociale medier), men også i udvikling af de digitale platforme (fx vores API). Derudover har jeg sammen med en håndfuld dygtige kolleger med succes, drevet digitalisering og innovation på tværs af hele lufthavnen.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

Vi har kørt en beta-test på et af vores områder, som jeg havde store forventninger til, men den skuffede fælt. Til gengæld har vi kunne træffe de rette beslutninger, ikke kun, på bagrund af hvad vores kunder siger, men også hvad de rent faktisk gør. Det føles ret trygt.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

At navigere i nye teknologier og trends og kunne vurdere, hvornår man skal “spring på toget” og hvornår det bare ikke kommer til at flyve inden for ens område.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Stærkt og fagligt kompetent netværk, diverse medier, samt konferencer, andre brancher og jeg har i år været så heldig at være på Singularitys første Executive program i Danmark. Det rykkede virkeligt.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Det må blive Christian Reinhard, som steppede ind – og op i en fantastisk indsats for lufthavnen, i større bureau pitch vedr. inderigstrafikken, da vi havde brug for ekstra ressource, naturligvis af høj kvalitet.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Vi skal sikre vores mål på kundetilfredshed, opnå vores salgsbudgetter, forberede pipeline for de næste år og ikke mindst et højt engagement i teamet.