Erfaring

I 1993 startede Kasper sin karriere i 3L Ludvigsen, hvorefter han rykkede til ActiveGroup i en stilling som Product Manager. Ydermere har Kasper arbejdet som Marketing Consultant hos Coop, Marketing Manager hos TeliaSonera samt gjort sig erfaring i Business Development, Brand Communication og eCommerce i mere end ni år hos Flügger. I dag er han Senior Director, Online hos Telenor.

Motivation

Kasper Søvsø er en stærk digital orienteret marketer, der netop har bestået sit svendestykke som hovedarkitekten bag teleselskabets omfattende digitaliseringsprojekt “OneScreen”, som er en ambitiøs, prisvindende og digital omnichannel løsning, der giver Telenor helt nye muligheder for at skabe ensartede kundeoplevelser på tværs af kanaler, produkter, segmenter og devices. Et projekt, der giver nye muligheder for Telenors marketingaktiviteter og giver konkurrenter grå hår på hovedet. I dag er Kasper rykket til et job i kundedivisionen, hvor han sidder som ansvarlig for de digitale kanaler og grænseflader i Skandinaviens største teleselskab. Han har del i æren for Telenors fremgang i 2017, og det er kun et spørgsmål om tid, før endnu en af Kaspers nytænkende idéer ser sit lys i det digitale landskab.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

Det har helt klart være at bidrage til vores fortsatte digitalisering af Telenor i Danmark. Vi har opnået rigtig mange af vores mål, og kan nu begynde at se effekterne både hos vores kunder, men også i vores interne effektivitet.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

Man kan vel altid drømme om at nå længere på vores roadmap og se effekterne hurtigere.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

Vi har arbejdet intenst med digital onboarding af vores kunder. Dette arbejde ser ud til her i slutning af 2017 at bære frugt, da vores digitale servicekanal nu har flest kundeinteraktioner blandt vores kanaler. Der er stadig lang vej, men 2018 vil helt sikkert blive afgørende for den videre digitale transformationsrejse.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Fagligt netværk, dygtige kolleger, bøger, rejser, andre Business units i Telenor samt Club Peloton.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Det er måske ikke lige i branchen – men jeg vil gerne give vores CxO gruppe i Telenor Danmark et skulderklap for at have modet til at lave reelle forandringer, der fundamentalt vil komme til at ændre virksomheden og tilpasse vores forretningsmodel til fremtiden. Det er på ingen måde en nem rejse…

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Glade medarbejdere og glade kunder.