Erfaring

I 1999 kom Lisa til Jyllands-Posten som Media Consultant. I slutningen af 2005 skiftede hun til Carat i en stilling som Strategic & Digital Director og Head of Amplifi. Efter mere end ti år hos Carat var tiden i 2016 kommet til et skifte, og Lisa rykkede til køkkenvirksomheden Kvik som Marketing and Product Director, hvor hun stadig sidder i dag.

Motivation

Lisa Gøttler er uden tvivl en af de marketers herhjemme, der besidder de skarpeste digitalstrategiske evner. Hun har stået i spidsen for digitale mediestrategier for en lang række af landets største virksomheder på både det danske såvel som internationale marked. Det var derfor også lidt af scoop, Kvik gjorde, da de hentede Lisa til forretningen i 2016. Kombinationen af en virksomhed, der tør gå forrest med digitale initiativer, og en erfaren og exceptionelt dygtig strateg og leder har betydet flotte resultater, og Lisa roses i høje toner for sin indsats for den prisvindende køkkenproducent. Lisa forstår at tænke forretning, produkt og brand sammen, og med sin dybdegående viden om markeder, mennesker og digitale muligheder markerer hun sig som en stærk profil. Derfor er vi glade for af at kunne byde Lisa velkommen på årets The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

At skabe forretningsmæssig vækst for Kvik via marketing og produktudvikling. Konkret har vi fx lanceret et nyt videokoncept, hvor vi er gået nye veje som udfordrer kategorien. Det har vi allerede set stærke resultater på, både i forhold til at forbrugerne i højere grad overvejer Kvik brandet samt vil besøge vores butikker.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

Vi har stor succes med Kvik-koncept i alle ti lande i Europa, men jeg er overbevist om, at vi kunne have gjort det væsentlig bedre i et par af landene, hvis vi i højere grad havde efterlevet vores marketingstrategi. Det betyder, at vi har mistet nogle muligheder og dermed forretningspotentiale. En klar learning om at være “on strategy”.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

Kvik-konceptet taler meget til den rationelle forbruger – i 2018 vil vi vinde flere hjerter. Det sker bl.a. ved at lancere en ny brand-platform på tværs af alle lande

Hvor finder du din faglige inspiration?

Ingen favoritter, for mig handler det om at være konstant nysgerrig. Jeg konsumerer så meget faglig inspiration som tiden tillader, og leder altid efter én enkelt ting eller en ny vinkel, jeg kan tage med mig i mit videre arbejde.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Peter Ottesen, CDO & Board m/SIX – sammen med ham har vi lavet “Best in Class” strategisk arbejde, hvor grænserne er blevet flyttet, og vi er gået nye veje. Som strategisk sparringspartner har han spillet en afgørende rolle i, hvorfor vi de seneste tre år har vundet syv Rambuk-priser, herunder Program Prisen tre år i træk.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Forretningsmæssig vækst via den platform vi har bygget og at Kvik i højere grad betragtes som et internationalt moderne value-for-money brand.