Erfaring

Louisa har i størstedelen af sin karriere været hos verdens største spirituskoncern, Diageo, hvor hun gennem 12 år har opbygget stor erfaring med internationale brands. Hun startede i 2002 som Business Manager for Moët Hennessy og avancerede de næste årti til poster som Head of Marketing, Category Director og Marketing Innovation Director. I 2014 blev hun hentet til Maersk, hvor hun i dag sidder som Global Head of Business Development & Marketing and Vice President.

Motivation

Louisa C. A. Loran havde en stor opgave foran sig, da hun blev hentet til Maersk Line i 2014. Hun forstår marketing som et vigtigt konkurrenceparameter for Maersk Line og har haft for opgave at gøre kommunikationen mere præcis, emotionel og appellere stærkere til den enkelte kunde i de 67.000 virksomheder, som Mærsk Line har som deres målgruppe. Louisa har stået for at drive en fundamental forandring i organisationen og har med stor succes fokuseret på en ny brand positionering, en bedre kundeforståelse og opbygning af en mere professionel marketingtilgang i et globalt firma med tilstedeværelse i mere end 120 lande. Louisa er en visionær og kompromisløs marketingleder, som med stærke resultater og skarp kundeforståelse igen er at finde på The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

At være en del af at sætte den strategiske retning for Maersk Transport & Logistics. Vi har nu en plan, som er bygget på kundebehov og ser på tværs af vores virksomheder, hvordan vi kan være med til at definere logistik i fremtiden. Desuden har vi taget nogle markante skridt frem ifht. marketing levering og capability globalt.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

Udfordringen for os er at balancere en ambitiøs transformations agenda med realiterne af en global organisation som er vant til tænke på en bestemt måde. Momentum i virksomheden er stor, ligeså er værdien for verden, men det kræver stamina at ændre en industri som denne og det er ærgerligt når gode medarbejdere stiger af pga. rejsen er lang.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

At balancere en konsistent leverance af differentierede value propositions som skaber øget kundetilfredshed verden over med passende marketing kommunikation. Pt. tester vi mange kanaler, formater, automation og den optimale salg/marketing/service balance samt bygger “capability” for at blive mere “impactful, memorable og effective”.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Ved at være nysgerrig: ved at lytte og debattere med folk. Ved at holde fast når man møder talentfulde folk, og fortælle dem at de inspirerer, så giver de endnu mere igen. Ved at glemme faggrænser. Ved at være et helt menneske og vide at inspiration kan komme alle steder fra.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Folk som har visionen for øje og som forstår at ting kan være nødvendige på rejsen dertil, men som ikke går ned på passion eller sænker standarderne undervejs. Folk som bruger deres faglighed til at levere til en strategi. Der er få talenter inden for dette i Danmark, så de der er, fortjener alle et skulderklap. Tak!

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

At Maersk Transport & Logistics fortsætter rejsen til at levere differentierede value propositions baseret på customer insights. Dette gælder både standarder på core elementer samt for nye innovationer for yderligere at simplificere vores kunders supply chain. Vores kunder skal naturligvis også føle sig guidede gennem en øget digitalisering.