Erfaring

Mads startede i 1999 karrieren som International Media Director i OMD, og seks år senere blev han efter en kort ansættelse hos IUM hentet til Carat, hvor han havde sin gang de næste otte år. Først som Managing Director og senere som CEO for Carat Nordic. I 2013 blev han udnævnt til President for Aegis Media Nordics, og siden 2014 har han været CEO for det samlede Dentsu Aegis Network Denmark

Motivation

Det er som bekendt en kunst både at transformere, investere og øge forretningsmæssig værdi på én gang, men med Mads Bredal som øverstkommanderende har Dentsu Aegis Network formået netop dette de seneste år. Bureaugruppen har oprustet kraftigt på den digitale front, bl.a. med Magnetix- opkøbet i 2016 og har i stor stil satset på integration af services og kompetencer, men er alligevel sluppet afsted med flotte resultater og en samlet performance, der fortsat kun bliver stærkere. Mads har som CEO for netværket formået at sætte kursen i det stærkt konkurrenceprægede bureaufarvand, og han har evnet at samle og motivere den store og sammensatte gruppe, der er Dentsu Aegis. Dette høje kompetenceniveau og de fortsat sikre resultater gør Mads til en sikker profil igen i år.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

Blandt dette års succeser er at kunne føre Danske Bank tilbage som kunde i huset. Ligeledes er det at kunne arbejde sammen med kollegerne fra Magnetix, som har bidraget til at gøre koncernen mere komplet, og til at levere Omnichannel løsninger. Og så har det betydet meget, at medarbejdertilfredsheden igen i år i Dentsu ligger i top tre i Europa.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

Professionelt er jeg faktisk ikke blevet skuffet for alvor i 2017! Jeg er skuffet over hvor lidt vi tager vare på hinanden i verden, at vi ikke har fundet en kur mod cancer, og over at det er muligt i år 2017 at holde en hel bydel i København i skak med bandeproblemer.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

At aktivere data på tværs af alle kanaler. Det er fantastisk, hvordan data giver mulighed for at arbejde på tværs af discipliner og afregne i samme valuta. Dem, der tør kaste sig ind i dataudviklingen og gå forrest kommer til at vinde de næste mange år. Derudover vil jeg gerne sætte Dentsu mere tydeligt på landkortet inden for branchen.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Hos alle mine kolleger. Vi er 500 ansatte hos Dentsu Aegis i Danmark nu, og det er fantastisk at se dem samarbejde og skabe løsninger, som vi kun turde at tale om for bare 6-12 måneder siden. Derudover hos vores kunder, som er gode til at give ærlige indspark. De danske annoncører er generelt meget dygtige, og stiller store krav til bureauerne.
Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?
Rolf Bach Christensen fra Grey. Vi har været kolleger, og jeg ved, at Rolf er dygtig og altid med lige dele flid, netværk og gode ideer får sat Grey og sine ansatte på agendaen. Rolf sætter ikke sig selv på agendaen, mottoet har altid været “æres den der æres bør”. En tilgang, der har givet Grey en række priser, kunder og gode ansatte i løbet af året.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Så skal jeg have vores nye enhed Dentsu Data Services til at flyve, og jeg skal fortsætte den udvikling vi har i gang i hele huset. Og når jeg kigger på 2017, så er jeg helt sikker på at der også i 2018 kommer 2-3 uforudsete ting i løbet af året som kræver omstilling, action og hårdt arbejde for at kunne kalde 2018 en succes når året går på held.