Erfaring

Efter at have afsluttet sine studier kom Malene til Carat Denmark, hvor hun tilbragte de næste mere end ti år. Hun startede i 2003 som Account Director, og i årene efter steg hun hastigt i graderne internt, indtil hun i 2009 blev Managing Director for Carat Deep Blue og i 2013 Managing Director for det samlede Carat Denmark. I 2014 var tiden inde til at rykke videre, og Malene har siden siddet som markedsføringschef for DR.

Motivation

Malene Birkebæk er én af de danske marketingprofiler, der har mest erfaring med og indsigt i danskerne hastigt skiftende medievaner, og som både i sine år hos Carat og hos DR har formået at omsætte dette til vellykkede marketingstrategier og engagerende indhold og budskaber som for eksempel “Historien om Danmark”, som Malene har været en stor del af. Hun forstår som få sine målgrupper og brugere, besidder et særligt talent for at skabe integrerede løsninger og har et skarpt øje for digitale kanaler og nye eco-systemer. Med Malene i spidsen for deres marketinginitiativer har DR formået at skabe marketing initiativer, der til fulde afspejler brugernes behov, og som positionerer DR stærkt som både udbyder og brand. Malenes professionelle meritter og de stærke resultater, sikrer hende igen i år en plads på The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

At arbejdet med at vende markedsføringen i DR mod en mere digital virkelighed, som stadig sørger for at være i samspil med den traditionelle broadcastverden, langsomt, men sikkert begynder at vise sig i form af nye fortælleformer, andre kampagnetyper og andre samarbejdsformer.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

At der kun er 24 timer i døgnet, så vi ikke har nået at lave alle de forandringer, jeg kunne ønske.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

Kreativ ledelse gennemgår i disse år en enorm transformation, hvor både mindsets, arbejdsprocesser og måder at samarbejde og organisere sig på skal antage helt nye former for at kunne levere værdiskabende løsninger til kunderne i et hurtigt nok tempo. At orkestrere en sådan transformation vil være en udfordring både i 2018 og længere frem.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Jeg er i år startet på en executive MBA i kreativ ledelse og må sige, at såvel det faglige spark i røven som det inspirerende netværk af dygtige folk fra hele verden, som det giver, er uovertruffen inspiration.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Coop og Danmarks Naturfredningsforening for at starte en saglig debat om vores fødevarer og økologi. Som ansat i DR kan jeg sætte mig ind i, hvilket politisk pres de havnede i med kampagnen og kan ærgre mig over, at de bakkede til sidst ifht. intentionen om at tage slutkundernes parti, men debatten fik de dog skabt med deres modige intention.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

At få min afdeling ud på den anden side af det kommende medieforlig med fortsat gejst og uformindsket ambition om at give danskerne lyst til at få mere ud af DR ved hjælp af inspirerende og engagerende markedsføring.