Erfaring

Martins lange karriere har udspillet sig i bureauer som Young & Rubicam, hvor han har siddet som Media Planning Manager og Initiative Universal Media, hvor han har haft diverse direktørstillinger. I dag sidder Martin som CEO for Mindshare Danmark, som han var medstifter af i 1999. Dertil er Martin External Board Member hos både Bolius.

Motivation

Som stifter af Mindshare har Martin Ove Rasmussen været medansvarlig for bureauets vækst og forankring fra start. I dag er han CEO for hele Norden og viser sig hermed som en mand fuld af evner og ambitioner. Efter 18 år som CEO i samme bureau er Martin en af de nuværende mediebureaudirektører, der har siddet længst på så tung og performancekrævende en post. Martin har forståelse for både kreativitet og effektiv mediehåndtering, og det har bevirket, at Mindshare har kunnet hente både danske og udenlandske priser hjem, herunder priser i Eurobest, Cristal og Epica Awards. Bureauet er vokse  med godt 20 og 15 pct. på hhv. top- og bundlinjen i 2017, hvilket vidner om Martins stærke kommercielle tæft og understreger, at hverken Martin eller Mindshare er stilstående. Martin hører til på årets liste.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

Ananas i egen juice. At blive anerkendt af sine egne. Kåret som bedste land i Europa samt overgik Kina med flest globale “campaign of the month”. Vores “Don’t Label”-kampagne blev fremhævet i WPP’s årlige CSR rapport. Og vores “Image_Hack”-kampagne blev udvalgt som det bedste arbejde i verden ved at vinde Crème de la Crème i WPPED Cream Awards.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

To skuffelser. For det første, at “Image_Hack” ikke vandt en Cannes Lion. Og for det andet – og vigtigere – at branchen lod sig forføre af den massive spin omkring transparens. Ærgerligt at man ikke ser igennem de åbenlyse agendaer. Det overskygger reelle problemer omkring brugernes reklamelede og virksomhedernes manglende digitale omstilling.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

Prioritering. Vi har så mange projekter, muligheder og idéer. Vi er et integreret bureau og vores netværk rykker også positivt på en lang række områder. Desuden har vi mange initiativer som gruppe. Vores nye PR fokus er allerede shortlistet til PR tigeren. Men vi kan ikke alt på samme tid. Så vi må prioritere. Det huer mig ikke.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Oftest tæt på mig selv blandt dygtige og spændende medarbejdere samt kolleger i eget bureau/netværk. Er også gennem mange år medlem af VL91, som betyder meget. Men vigtigst, ved at have en omgangskreds, der ligger milevidt fra vores tossede branche. Den faglige grundessens i kommunikation handler jo om at forstå mennesker.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Tre seje kvinder. Susanne Lund fra Republica, fordi hun er rar, dygtig og modig. Dyb respekt til Louise Kongsholm fra Pejgruppen, som succesfuldt har generationsskiftet en niche rådgivningsvirksomhed med kontor uden for Herning! Og ikke mindst min chef Helen McRae, som trods at styre både UK og EMEA altid har overskud til råd og vejledning.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Måske et endnu længere perspektiv. At vi får genetableret respekten for vores fag – både blandt forbrugerne, virksomhederne, de kommende medarbejdere og øvrige stakeholders. Hvis vi gør det rigtigt, kan markedsføring gøre meget godt.