Erfaring

Morten har sin kreative erfaring fra blandt andre Porsche, True Agency og Adtomic, hvor han har været hhv. Art Director, Creative Director og Senior Art Director. Fra 2013 til 2015 var Morten Senior Creative i Konstellation, hvorefter han kom til VICE/VIRTUE, hvor han i dag er Creative Director. Sideløbende er Morten Jury Member i Creative Circle og DIA samt medlem af juryen i New York Festivals.

Motivation

Som Creative Director for et bureau, der tæller mere end 130 stærke individualister på tværs af forskellige afdelinger, skal der både holdes i kort snor, men også gives slap line, når man vil udnytte og inddrage en sådan muskel i kreative udviklingsprojekter. Mange anskuer det som en udfordring, men Morten Grubak ser det store potentiale. Hans brede, kreative faglighed udtrykkes i samarbejder med ikke blot danske, men også tunge, internationale kolleger, hvor man udvikler kreative medieløsninger for store spændende danske og globale kunder. Morten har høstet adskillige flotte resultater og kreative anerkendelser i 2017 og byder ind med en nyskabende kreativ tilgang hos et af de mest toneangivende udviklings- og mediehuse i Norden. Som en stærk kreativ figurer på mediescenen, er Morten en sikker profil på årets The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

Én ting er, at 2017 har været et drømme år for VICE Scandinavia. Vi har fået solidt nordisk fodfæste og udvidet vores internationale kundeportefølje. Den anden ting er, at 2017 også var året, hvor vi fik slået VIRTUE Scandinavia fast i kundernes og branchens bevidsthed, både lokalt og globalt. Teamworket bag det, er jeg utrolig stolt af.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

Det lyder måske som en floskel, men faktum er, at jeg ikke føler mig skuffet over 2017. Karrieremæssigt har det været mit mest progressive år, hvor jeg har ramt et godt flow og har mere indflydelse end nogensinde før til at gøre det, jeg føler er rigtigt.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

Hvorvidt content marketing kan trackes til salg, har alle nu beviserne for. Så i 2018 skal de tal bruges til at begrave den sidste tvivl om native advertising. Vi er nået et langt stykke ad vejen, men skal dog stadig lige have de sidste 10 % med.

Hvor finder du din faglige inspiration?

I VICE-netværket. Det kan virke som en uudtømmelig kilde af modige idéer, kontroversielle historier, innovative partnerskaber og en holdning til verden vi ikke lægger skjul på. I sommeren 2017 tilbragte jeg én måned på vores i kontor i Tokyo, som i den grad åbnede op for nye idéer.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Martin Majlund. At kvitte sit spændende job som Head of Global Marketing Technology hos Carlsberg for at springe ud i et start-up med Global Impact kræver mod og vinder min respekt. Martin er altid fremadskuende og handlekraftig, så jeg vil komme til at savne ham hos Carlsberg.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Entusiasmen, energien og den progressive stemning var full-on på VICE i 2017. At bevare momentum og fortsat åbne døre for mine kollegers potentiale og se dem lykkes, er mit mål for 2018