Erfaring

Morten har igennem størstedelen af sin karriere beskæftiget sig med FMCG-markedet. Han begyndte i 1999 sin karriere hos MalacoLeaf, og sad derefter hos Cadbury, senest i en rolle som Marketing Director. Senere har han både været hos TOP-TOY og LEGO Group indtil 2013, hvor han kom til Carlsberg Group som Vice President, Marketing. Yderligere varetager Morten flere interessante bestyrelsesposter.

Motivation

Morten Holst Boye er unægtelig en af de mest prominente marketingprofiler på det danske FMCG-marked, hvor Morten de seneste 18 år har slået sine folder. De seneste tre år for Carlsberg Group. Morten forstår at drive forretning som få andre, og er en marketingstrateg, der gennem en solid forståelse for kunderne, fokuseret udvikling af produktporteføljen og kommerciel flair, igen har formået at vækste Carlsbergs samlede produktportefølje. 2017 har markeret 170-års jubilæet for bryggeriet hvilket har affødt en række succesfulde kampagner. 2017 var også året hvor den storstilede Sail’22-strategi viser sit værd på regnskabet. Begge begivenheder har været med til at cementere Mortens berettigede plads på en af de mest attraktive marketingpositioner i Danmark.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

At vi har styrket vores brands positioner og taget markedsandele i et stærkt kompetitivt marked. Samt lanceret Carlsberg 1883 der er en reel innovation med en historie med substans som er stærk forankret i virksomhedens historie. Det er ægte “storytelling” uden brug af “skæg og blå briller”… og så er det en fremragende øl… Probably!

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

At opleve hvor vanskeligt det er at drive værdivækst i traditionelle kategorier med meget fasttømrede prispunkter og meget høj priselasticitet.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

At drive værdivækst i de kategorier hvor vi er tilstede og sikre at vores brands fortsat styrkes og fastholder de høje præferenceniveauer hos forbrugerne som gør, at de driver værdi for vores kunder og os selv.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Hos mine kolleger i Danmarks dygtigste marketingteam. Hos kolleger i resten af organisationen og hos vores samarbejdspartnere samt hos en snæver flok at dygtige marketingledere i mit private netværk.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Der findes for mange skulderklap i branchen og for få cases der beviser at en fokuseret marketingdrevet strategi og konsistent eksekvering er i stand til at drive langsigtede resultater. Når det er sagt, er der en masse dygtige mennesker i Billund der hver eneste dag arbejder benhårdt med at passe på og udvikle et af verdens fedeste brands.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

At de brands jeg har fået til låns, hver eneste aften når jeg går hjem, er blevet lidt mere værd end da jeg mødte ind om morgenen… og at vi sammen kan fejre at Danmark er blevet verdensmestre i fodbold med en kold Carlsberg på Rådhuspladsen – Probably