Erfaring

Morten startede sin kreative karriere som tekstforfatter hos BBDO i 1997. Siden har han siddet som Copywriter hos både Saatchi & Saatchi og Robert/Boisen & Like- minded, og som Creative Director hos Zupa for en kort stund. Fra 2011 til 2014 var Morten Creative Director Advertising hos Ogilvy inden han i 2014 tilsluttede sig IKEA Creative Hub som Creative Director, hvor han stadig sidder i dag.

Motivation

Med en humanistisk kandidatgrad har det ikke altid ligget i kortene at Morten Kjær skulle ende som kreativ reklamemand. Som tekstforfatter så Morten dog en klar mulighed for at fortælle den gode historie, og hans anderledes baggrund forklarer også hvorfor han er kendt for sin drillende og innovative tilgang til faget. Morten har arbejdet med IKEA næsten halvdelen af sin karriere. Først hos Robert/Boisen & Likeminded og nu som Creative Director for IKEA’s interne kreative hub. Det seneste år har Morten trukket internationale overskrifter for møbelhusets humoristiske leg med den ikoniske blå “Frakta Bag”, og for kippet med flaget til Apple med deres kampagne for den innovative Riggad- lampe. Morten er garant for nytænkende kampagner, og med de seneste års succesridt hos IKEA fortjener han selvsagt en plads på årets The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

Min største professionelle succes var den fantastiske historie med Balenciaga, der “kopierede” vores blå pose. Det var fantastisk at se, hvordan den spredte sig og hvordan alle havde lyst til at lege med.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

2017 har været et ret godt år, så jeg kan ikke rigtigt komme på en skuffelse. Når jeg tænker efter er skuffelse ikke rigtigt noget, jeg bruger så meget tid på. Jeg prøver bare igen, når vi fejler.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

Det har jeg faktisk ikke et kvalificeret bud på.

Hvor finder du din faglige inspiration?

De bedste idéer kommer oftest, når man diskuterer dem med mennesker, som har en anden baggrund end én selv. Jeg er så heldig dagligt at møde meget dygtige mennesker fra hele verden med meget forskellige faglige baggrunde. Og det er i de møder, at jeg får det meste af min inspiration. Udover det læser jeg mange bøger på min daglige togtur til Sverige.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Der er rigtig mange mennesker, jeg gerne ville give et skulderklap. Men skal jeg vælge én er det Michael Robert. Min tid på Robert/Boisen og mit makkerskab med ham, har været med til at forme mig meget. Jeg beundrer hans utrættelige lyst til at gøre idéer bedre og hans evne til at være med på hvor branchen bevæger sig hen.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

At vi på IKEA Creative Hub laver endnu flere ting der sætter IKEA på dagsordnen.