Erfaring

Morten startede i 2004 hos designbureauet e-Types og kom godt to år senere til IDEO, hvor han sad som Human Factors Specialist i San Francisco og London. Efterfølgende var han en årrække hos LEGO og senere selvstændig rådgiver. Samtidig fungerede han som ekstern lektor hos bl.a. MIT, Hyper Island og DTU. I 2013 kom Morten til IKEA Group, hvor han i dag sidder i en global rolle som All Channel User Experience Manager i Group Customer Experience.

Motivation

Med sin baggrund inden for udvikling af strategisk design og kundeoplevelser, og med en enorm innovationstrang foruden en dybtstikkende flair for forretning, kan Morten Lundholm bryste sig af at være én af Danmarks mest spændende profiler på customer experience-scenen. Morten har en evne til at grave dybere end de fleste andre når det kommer til forståelsen for mennesker som kunder og forbrugere, og samtidig formår han konsekvent at omsætte disse indsigter til værdiskabende forretning. Nævneværdigt er det også, at Morten er en stærkt rost formidler af sin store viden på området. I sin nye, globale rolle som All Channel User Experience Manager hos IKEA Group kommer Mortens erfaringer, høje kompetenceniveau og visionære tilgang til oplevelsesdesign særligt stærkt i spil, og igen i år figurerer Morten derfor på The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

At få lagt kimen til IKEAs Customer Centred Movement hvor hele kunderejsen, både før og efter vores kunder interagerer med os, bliver betragtet som en vækstdriver i koncernen.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

At alle taler om kundeoplevelsen som dét væsentligste konkurrenceparameter, men vi stadig ikke har fundet en målbarhed, som alle kan forlige sig med.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

At få empowered mine kolleger med viden og værktøjer i mødet med kunderne i alle vores fysiske og digitale touch-points, så de kan imødekomme og overgå kundernes forventninger til IKEA.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Blandt mine skønne kolleger både globalt og lokalt i IKEA koncernen, samt mit eksterne netværks nyhedsstrøm på sociale medier.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Alle de ildsjæle i Danmark som fx Louisa Loran hos Maersk Line, der har modet til at stå ved sig selv i et traditionsrigt miljø, og evnerne til at sætte kunderne først på ledelsesgangen.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Først og fremmest at balancere det at være forældre med en international karriere. Ellers at jeg formår at positionere kunderejsen som en aktiv del af forretningsudvikling og innovation i hele IKEA koncernen