Erfaring

Ralf startede i 2001 sin karriere som Brand Consultant hos The Brand Union. I 2004 rykkede han til Advice og en stilling som CCO & Partner – en post, han endnu sidder på i dag. Samtidig bestrider Ralf flere juryposter, bl.a. for Danish Digital Award og Mediadagen/Årets Rambuk.

Motivation

Med ambitiøse visioner, et naturligt kommercielt mindset og et kompetenceniveau inden for uUser experience og brandstrategi er Ralf Lodberg én af de fremmeste bureauprofiler inden for dansk marketing. Advice har med Ralf i spidsen for forretningen set en støt stigende succesrate, en yderst vellykket integration af digitale kompetencer gennem de senere år, og 2017 har endn engang budt på store roser og forbilledlige samarbejder og kampagner for bureauet. Ralf kendes som en inspirerende leder med et enormt engagement, og i kombination med hans evne til kontinuerligt at dirigere Advice i den rigtige kommercielle retning, har dette været en betydningsfuld faktor for bureauets fremgang. Ralf står samlet set som en enormt skarp CCO-profil i det danske bureaulandskab, og derfor er han igen i år at finde på The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

På Advice udråbte vi året til et “unfold år” (vores ord for at eksekvere og udkomme). Og jeg er så stolt over, at vi netop i år bliver anerkendt for bedre indhold end nogensinde før. Og for så forskellige kunder som Spar Nord, Turner Broadcasting, Nordisk Film, Copenhagen Capacity, Sundhedsstyrelsen og mange andre.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

Det har nok været de gange, hvor vi er lige ved at kulminere med et projekt, og så kunden skifter ud på nøgleposter. Der bliver skiftet rigtigt meget ud på kundesiden og det er en kæmpe risikofaktor for bureauerne.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

At følge med i alle de nye teknologier og datakilder.

Hvor finder du din faglige inspiration?

Oftest i skønlitteratur og musik, men ellers ved at følge bureauer som R/GA og Razorfish, DK/internationale branchemedier og igennem vores egne kanaler Advice Lab og Advice University.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Det kan lyde kvalmt at rose en kunde her, men jeg må tage hatten af for, at Ole Madsen fra Spar Nord er lykkedes med at samle marketing, kommunikation, forretningsudvikling og innovation i ét stort område.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Vi skal lave indhold og services som sætter dagsorden. Og så skal vi have et endnu tættere samarbejde med kunderne.