Erfaring

Allerede under studierne i 1988 startede Stiig hos Politiken som Marketing Consultant. To år efter blev han Vice President på Brandt & Falk Advertising. Herefter gik Stiig med sine to partnere egne veje og stiftede reklamebureauet Cosmos, senere kaldet Enterprise Brandhouse og i dag kort og godt Brandhouse. Han har i snart 27 år været CEO for bureauet. Samtidig er han CEO i Brandhouse-ejede Bessermachen.

Motivation

Stiig Binggeli er én af de mest velbevandrede marketers og bureaudirektører herhjemme, og med mere end 27 år som CEO for Brandhouse og søsterbureauerne er han uomgængelig på den danske marketingscene. Brandhouse står efter alle disse år stærkere end nogensinde og er et af de danske bureauer, der i hele sin levetid har formået at præstere flotte resultater – også for sine kunder. Det kontinuerlige fokus på customer centricity har været en helt rigtig satsning, hvad Stiig øjensynligt har set længe før de fleste andre. Han har i højeste grad formået at udstikke den rigtige retning for det fremmelige bureau, og det har han bl.a. på baggrund af et højt kompetenceniveau, veludviklede menneskekundskaber og noget nær et naturtalent for at skabe forretning. Stiig er en naturligvis igen i år en oplagt The M List-profil.

Hvad har været din største professionelle succes i 2017?

Vores kunders gode resultater.

Hvad har været din største professionelle skuffelse i 2017?

En pitch, vi ikke vandt, fordi vi ikke var tro mod vores egen overbevisning.

Hvad bliver din største marketing udfordring i 2018?

At bruge mere tid på vores eget brand.

Hvor finder du din faglige inspiration?

I forbrugeradfærd.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Et stort klap til alle talentfulde mennesker, som hver dag gør sig umage og arbejder på at give kunderne bedre produkter, services og kommunikation. Dem, der har forstået at stærke brands skabes gennem fokus på kunderne.

Hvis 2018 skal være en succes for dig, hvad skal du så opnå?

Brands får succes, når de kan begejstre deres kunder. Det arbejder vi hele tiden på at blive bedre til. Og det vil også være et succeskriterie i 2018.