Erfaring

Alice har arbejdet for virksomheder som LO, LEGO, Grey Group, Energi Danmark A/S og LEGOLAND, før hun i 2003 kom hun til GuldBageren som kædechef. Efter tre år blev Alice i 2006 Marketing Manager for XL-BYG, og fra 2015 til slutningen af 2018 har hun siddet som Senior Director og Head of Marketing hos Bilka, Dansk Supermarked.

Motivation

Alice Monberg er, som tidligere marketingdirektør for Bilka, en af landets mest iøjnefaldende marketers. Hun har i sine tre år i detailkæden bevist, at hun mestrer hele marketingpaletten – de traditionelle annoncørkanaler såvel som de digitale. Et bevis herpå er Bilkas kampagneunivers og brandede mobilspil “Far til Femten”, der er blevet downloadet af 5,5 % af den danske befolkning, og for længst har tjent sig selv hjem. Desuden tør Alice satse på differentierede alternative initiativer som fx bogudgivelsen ”Fester & Gæster”, der på samme måde som mobilspilplatformen er en mere langsigtet investering i nye kunder. Hun tør sætte spørgsmålstegn ved status quo, og har taget Bilkas marketingtiltag til et nyt niveau, og er derfor et oplagt nyt navn på The M List. Vi glæder os til at se, hvilket brand Alice kaster sig over i hendes videre karriere.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018 ?

At skabe synergi i markedsføringen mellem butik og nethandel, og på den vis øget tilgængeligheden og effekten af markedsføringen. At lancere markedsføringsaktiviteter, som kunderne er villige til at betale for.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Tilført endnu mere turbo på udviklingen af salg på nettet, og dermed opnået flere synergier i og øget effektivisering af markedsføringen.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Marketingbranchens største udfordring er, at digitaliseringsfokus’et har drejet blikket mod individualisering, men i samme moment har vi glemt kreativiteten. Som branche keder vi p.t. kunderne helt enormt. Det er ikke kunderne, der har forandret sig, når de ikke gider se tv-reklamer og læse tilbudsaviser. Det er os i marketingbranchen, der har kastet energien over i opsamling af data og retargeting, og i farten har vi glemt at gøre vores indhold og budskaber attraktive, underholdende og værd at bruge tid på.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Uanset, hvem jeg samarbejder med i 2019, så vil mit marketingfokus flytte sig mere over mod værdiskabende indhold, som kunderne gider at have.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Hvis jeg skal være helt ærlig, så er der selvfølgelig en håndfuld aktiviteter i branchen, som prøver kræfter med at gøre sig fortjent til forbrugernes opmærksomhed. Men helt generelt er der ikke nogen, der for alvor står markant ud og tilfører ægte indhold og værdi i markedsføringen. Branchen og markedsføringsbilledet i Danmark fremstår generelt kedelig og intetsigende i disse år. Og ingen af os kan fremadrettet kun leve af, at vi digitaliserer og individualiserer os til at tilbyde forbrugerne boller-i-karry syv dage om ugen.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

På branchens vegne vil jeg meget gerne opnå, at vi tager en omgang selvkritik. Jeg vil gerne sætte selvkritik og selv-auditering på agendaen og drøfte, hvordan vi kan udvikle os på ny. Selvfølgelig skal vi bruge digitaliseringens muligheder, men vi skal samtidig have kreativitet, værdi og reelt indhold på dagsorden igen.